Bones expectatives per la selecció i els bikers catalans als estatals de trial

30/10/2020
Trial

Bones expectatives per la selecció i els bikers catalans als estatals de trial

Aquest cap de setmana el Bike Park Costa Daurada de Torredembarra acollirà els Campionats d'Espanya de Trial 2020, la darrera cita important del calendari de l'especialitat a nivell estatal. A causa de la previsió meteorològica, tot el programa s'ha desplaçat de dissabte a diumenge dia 8, on s'esperen unes condicions més favorables per aquesta especialitat tant precisa i tècnica del ciclisme.

La competició s'iniciarà a les 09h del matí amb les categories promesa, principiants, alevins i infatils; a les 10.45h aprox serà el torn pels màsters i els cadets; y a les 12.15h es disputaran les categories elit i juniors.

Entre les categories més petites, els bikers catalans tindran moltes opcions de fer grans actuacions, ja que a part de "jugar a casa", en la darrera prova de la Copa Espanya celebrada fa uns dies es van obtenir molt bons resultats.

La selecció catalana, encapçalada pel tècnic Dani Parramon, participarà amb ciclistes de les categories cadet a elits. En totes elles els bikers catalans parteixen amb opcions de medalla i de lluitar pel campionat, atenent als resultats de la Copa Espanya en cadets i juniors especiament, mentre que en categoria elit es preveu una bonica lluita tant en homes com en fèmines. La campiona catalana a Ripoll, Alba Hidalgo i el recent podium a la darrera Copa Espanya Eloi Palau, seran les principals opcions, juntament amb Domènec Lladó. L'any 2019, amb una selecció menys nombrosa, es van aconseguir sis medalles a als campionats celebrats a Cartagena, una fita que el seleccionador català confia en "superar aquest any a Torredembarra". A més destacava el potencial "de les categories més joves, amb ciclistes que tot i que no han pogut entrenar com voldrien ni prepatraar específicament la competició, tenen bones expectatives. En juniors retorna en Toni Guillen, que estava de baixa per lesió, i farà la seva primera cursa enguany". I afegia que en categories elits "Sergi Llongueras no hi serà perquè es recupera del genoll, i les opcions de podi passen pels tres ciclistes que ens emportem", per concloure amb un desig de "superar ja aquesta temporada tant complicada a tots els nivells, i fer-ho amb una bon grapat de medalles si pot ser".

La selecció catalana que competirà als campionats de diumene està formada per:

  • Eloi Palau (elit) - UC Vic
  • Domènec Lladó (elit) - CE Cañas Trial Academy
  • Alba Hidalgo (elit) - CE Cañas Trial Academy
  • Toni Guillén (junior) - Club Hockey Sant Feliu
  • Martí Vayreda (junior) - CC Infantil Olot
  • Martí Riera (junior) -  Club trial Sant Pere Torelló
  • Nil Benítez (cadet) -  CE Cañas Trial Academy
  • Martí Yélamos (cadet) -  CC Els Trenca Cames
  • Josep Sabé (cadet) - CC Llinars la Perdiu
  • Virginia Rusca (cadet) - CE Cañas Trial Academy
  • Elsa Vila (cadet) - CE Cañas Trial Academy