Marta Cano i Carlos Gámez, campions d'Espanya de ciclocròs

09/01/2021
Ciclocròs

El Campionat d'Espanya de ciclocròs 2021 va disputar aquest divendres les seves primeres curses en una primera jornada que no podia començar de millor manera per la selecció catalana de CX desplaçada, que de la mà de Marta Cano i Carlos Gámez va sumar els dos títols estatals cadets en un circuit protagonitzat pel fang a Torrelavega (Cantàbria).

La tarda -i la competició- començava amb la cita cadet masculina, que Gámez va saber dominar des que, en la primera de les tres voltes, es destacava al cap de cursa amb tres altres companys d'escapada. El corredor format a l'escola del Amunt-TBikes va acabar jugant-se el títol a la darrera volta amb el navarrès Mikel Regil, a qui va deixar enrere per imposar-se en solitari, mentre el seu company de selecció Ivan Viladrich acabava 15è. "Mai m'havia sentit així, ha estat molt emocionant. No m'hauria imaginat que aniria així, però ha estat una cursa molt divertida amb el fang", apuntava Gámez després de la cursa.

També es va imposar en solitari a la cursa cadet fèmines Marta Cano, que finalment va creuar la meta amb gairebé un minut d'avantatge sobre les seves perseguidores, a qui va superar en el tram final de la cursa. Per la seva banda, Laia Bosch feia també una gran cursa i era 10ª. "Estic molt contenta i emocionada, és el meu primer Campionat d'Espanya. La cursa amb el fang ha estat molt cansada, entre això i les escales hi havia molts trams de caminar que m'han desgastat perquè no estic tan acostumada, però a la última volta he pogut fer una gran apretada", explicava Cano a la RFEC.

La jornada es tancava amb la cita júnior masculina, en la qual la selecció catalana sortia representada amb tres ciclistes. Lluc Coma va ser el millor classificat amb la 6ª posició, a pocs segons de la lluita pel podi, mentre que el subcampió d'Espanya de XCO Nil Solà era 9è i Adrià Franquesa, 20è, tots ells fent una gran remuntada respecte les seves posicions de sortida. Dissabte és el torn de les curses de màsters, mentre que diumenge arribarà l'hora de les proves elits, fèmines i sub23, en què la selecció catalana voldrà mantenir el seu alt nivell.