Aina González i Àlex Marín, campions de Catalunya de DH 2021 a Osor

30/05/2021
DHi

Aina González i Àlex Marín, campions de Catalunya de DH 2021 a Osor

El Pure Riding Bike Park d'Osor (Girona) ha estat l'esceneri de l'espectacular Campionat de Catalunya DH 2021, en un recorregut exigent de més de 2' de baixada que ha fet les delícies dels molts participants a la prova.

I és que s'han reunit a Osor fins a 216 ciclistes des d'infantils als màsters, entre els quals també alguns dels millors bikers de DH francesos que han elevat el nivell de la competició, com Hugo Frixtalon, Rudy Cabirou, Mathilde Bernard, Agnes Delest o Simon Chapellet, juntament amb el colombià Rafael Gutiérrez. 

A primera hora del matí ha caigut una mica de pluja que ha ajudat a milorar la condició del traçat, que estava un xic polsós després dels entrenaments de dissabte, i després la meteorologia ha aguantat perfectament tot el dia. La competició s'ha desenvolupament sense massa incidents ni cap caiguda greu, tot i que en el DH és habitual que hi hagi algunes incidències degut a la complexitat de les traçades.

La classificatòria ja ha estat una mica premonitòria del que podia succeir a la final. Un excel·lent Àlex Marín, volia revalidar la seva corona de campió català (ja ho fou el 2020 a la Sorrera) i marcava un crono de 2'14"95, un segon i mig més ràpid que el francès Cabirou i quasi tres que el també francès Frixtalon. Tot i això, els pimers 13 bikers en l'scratx classificatori es situaven a menys de 10" del pilot català. Entre les fèmines, la francesa Bernard marcava el millor temps amb 2'41"42, però la jove catalana Aina González i la també francesa Delest es quedaven a menys de 4" de la líder en la classificatòria, asegurant una final ben renyida.

La segona baixada ha estat molt emocionant. Frixtalon millorava el seu crono en 3 segons i Cabirou ho feia en 2", posant presió a Marín. El biker de Premià no s'ha arrugat i ha etsta capaç de baixar un segon i mig el seu temps per endur-se la victòria en la cursa i el Campionat de Catalunya DH 2021. Entres les fèmines, la campiona catalana i espanyola de 2020 Telma Torregrossa millorava notablement el seu temps classificatori i es situava al hot seat femení provisional, però Delest feia una baixada espectacular baixant en 6" el seu crono i posant el llistó molt alt. Finalment, la encara júnior Aina González aconseguia avançar la francesa per escasses 70 centèssimes i tota la pressió requeia en Mathilde Bernard, que no es deixava vèncer per la pressió i, rebaixant el seu propi crono en 5", s'emportava la victòria de la cursa, mentre que Aina González Grimau és la nova campiona catalana DH, demostrant el seu alt nivell ja demostrat amb grans resultats a cites internacionals la passada temporada.

Podis del Campionat de Catalunya DH 2021 Osor per categories

Fèmines infantils/cadets

  1. Kyra Gali (CC Vilajuïga)
  2. Laia Gandin (La Tribu BTT Forallac)
  3. Maria Pomés (Open Natura CE BTT)

Fèmines junior/elit/màster

  1. Aina González (MC Sant Andreu de la Barca)
  2. Telma Torregrossa (Premià de Dalt CC)
  3. Mireia Pi (La Tribu BTT Forallac)

Juniors

  1. Pau Jorba (MC Sant Andreu de la Barca)
  2. Nurka Gali (Pure Riding Bike Park)
  3. Pau Llahí (Pure Riding Bike Park)

Elits

  1. Àlex Marín (Premià de Dalt CC)
  2. Edgar Peyra (Premià de Dalt CC)
  3. Sergio Martín (CAT Bike CC)

Infantils

  1. Oriol Cuadrat (Arfa Ribera Urgellet CC)
  2. Ulises Barrachina (BMX Sant Andreu de la Barca)
  3. Arnau Laita (Premià de Dalt CC)

Cadets

  1. Ton Rusiñol (Trialsport CE)
  2. Oriol Llaudó (Bellver CC)
  3. Pau Garcia (Giroan CE)

Màsters 50

  1. Samuel Gali (Pure Riding Bike Park)
  2. Jordi Lago (Molabikes CC)
  3. Angel Aznar (La Tribu BTT Forallac)

Màsters 40

  1. Eduardo Garcia (Sant Celoni CC)
  2. Iban Jiménez (Nou Empordà Bikes CC)
  3. Manel Arasa (Sata Bàrbara UC - Or Bikes)

Màsters 30

  1. Pasqual Canals (MC Sant Andreu de la Barca)
  2. Lluis Rius (CC Vilajuïga)
  3. David Aracil (Molabikes CC)