Adam Ward guanya la primera edició del Gran Premi Ciutat de Lleida

13/06/2021
Carretera

Adam Ward guanya la primera edició del Gran Premi Ciutat de Lleida

El jove irlandès Adam Ward (Antiga Casa Bellsolà - Girona) ha estat el vencedor de la 1a edició del Gran Premi Ciutat de Lleida celebrat avui amb sortida i arribada a la capital del Segrià, amb un recorregut trencacames de 154 kms, i sota la organització de la Societat Ciclista Ilerdense.

Els 155 ciclistes que s'han donat cita a la primera edició de la cursa han cobert els primers quilòmetres rodant en grup i sense massa incidències. Al km 25 i abans d'arribar a Albesa, però, s'ha format  el que seria l'escapada del dia, amb 10 ciclistes: Albert Masana i Llibert Sendrós (Controlpack Badia), Erik Martorell i Guillem Suriñach (Team MP Group), Jofre Prunera i Pau Domènech (Oleka), Carlos López (Proton Cycling), Joan Antoni Gassó (Energia Nufri Pardinyes), Jeroen Van Krimpen (Antiga Casa Bellsolà), Alexander Konijn (AVC Aix en Provence). Aquest grup ha obert de seguida un bon forat, cobrint la primera hora de cursa a 45km/h, sobre un pilot en que Antiga Casa Bellsolà Girona, l'equip del líder de les Grans Clàssiques David Gómez, prenia la iniciativa en la persecució.

Al km 69 de cursa, i amb la calor fent acte de presència, Llibert Sendrós passava primer per l'alt puntuable d'Almenara, seguit de Konijn i Prunera. Camí d'Agramunt el grup capdavanter es reduia a 9 integrants al perdre contacte Carlos López. L'avantatge assolia el seu màxim en 2' 20" al pas per Preixens (km 78) i a partir d'aquest moment, però, i després de passar per l'alt no puntuable de Les Ventoses (km 81), l'avantatge començava a reduir-se dràsticament durant l'ascensió a l'Alt de Cubells. Al capdavant un competitiu Llibert Sendrós i un pletòric Erik Martorell coronaven l'Alt de Cubells (km 99) amb uns 20" sobre Van Krimpen i només 40" sobre un grup de quaranta unitats amb la resta de favorits. El tram de baixada passant per Camarasa i enfilant direcció Sant Llorenç de Montgai suposava el reagrupament del gran grup al km 112 de cursa. De seguida, però, es tornaven a desfermar les hostilitats, amb diversos atacs que provocaven que un grup molt selecte de 10 unitats prengués el liderat de la prova. D'aquí, Adam Ward (Antiga Casa Bellsolà - Girona) i l'australià Daniel Bonello (Oleka) agafavan el cap de cursa i passaven ja destacats per Balaguer (km 120). Els darrers trenta quilòmetres ha estat un pols entre els dos líders i el grup de 8 perseguidors, que tot i els esforços no han pogut reduir l'avantatge i en l'sprint per la victòria al costat del pavelló Juanjo Garra del barri del Secà de Sant Pere de Lleida, Ward s'ha imposat amb claredat sobre Bonello (2n), mentre que Erik Martorell arribava 3r, completant un gran dia estant al capdavant durant bona part del recorregut.

David Gómez ha finalitzat 22è, resultat que li ha valgut per continuar mantenint el maillot de líder de les Grans Clàssiques-Trofeu Joan Casadevall (Tota la informació). El pilot principal, encapçalat per Pau Torrent, ha arribat a 4' del guanyador.

Els vencedors per categories han estat:

  • S23: Adam Ward (Antiga Casa Bellsolà - Girona)
  • Elit: Daniel Bonello (Ciclos Oleka)
  • M30: Javier Giménez (CC d'Ascó)
  • GP Muntanya: Llibert Sendrós (Controlpack Badia)
  • Equips: Antiga Casa Bellsolà - Girona

Gran Premi Lleida 2021:

  1. Adam Ward (Antiga Casa Bellsolà-Girona) 3:41:52
  2. Daniel Joseph Bonello (Equipo Oleka) m.t.
  3. Erik Martorell (Team MP Group) a 0:22
  4. Clément Delcros (Chazal)  a 0:25
  5. Pol Hervás (Team MP Group) a 0:25
  6. Ari Scott (Antiga Casa Bellsolà-Girona) a 0:25
  7. Alexander Konijn (Antiga Casa Bellsolà-Girona) a 0:25
  8. Evan Clemens (Team SmartDry) a 0:29
  9. Bernat Tarrés (Antiga Casa Bellsolà-Girona) a 0:29
  10. Magí Miró (Proton Cycling Academy) a 0:29

La propera cita de les Grans Clàssiques es disputarà el 26 de juny a Valls en la 5a Clàssica Xavi Tondo.

[Foto crèdits: Pablo Magú @magu_photo]