Gran cap de setmana pel ciclisme català a la Copa d'Espanya de fèmines

13/06/2021
Carretera

Gran cap de setmana pel ciclisme català a la Copa d'Espanya de fèmines

La Copa d'Espanya de fèmines 2021 disputava aquest cap de setmana la seva tercera cita puntuable amb el II Trofeo Féminas Rosa Bravo de Valladolid, en què el ciclisme català ha tingut uns resultats extraordinaris amb la victòria a la prova elit de Mireia Benito (Massi-Tactic) mentre la seva companya Patricia Ortega s'alçava amb el liderat. Un mallot que també guanyava Laia Bosch (Costa Brava Mediterranean Foods) en categoria cadet amb una segona victòria.

Mireia Benito ha fet un pas més en la seva treballada carrera aconseguint una gran victòria a la prova reina de la cita de Copa d'Espanya, superant a l'esprint final a rivals tan ràpides com la basca Eukene Larrarte (Laboral Kutxa-Fundación Euskadi). La vigent campiona catalana en línia, bronze al Campionat d'Espanya elit 2019, ha fet bo el gran treball de tot l'equip Massi-Tactic, que ha anat acompanyat per la tercera posició de Patricia Ortega, recentment coronada campiona de Catalunya CRI a El Bruc, que d'aquesta manera s'alçava amb el liderat de la Copa d'Espanya. Un gran pas en la progressió de l'equip català del CC Baix Ter, que també ha vist la 7ª posició d'Iris Gómez (corrent amb el filial Catema.cat) i la 8ª de Martina Moreno, enduent-se la victòria per equips.

"Era una victòria molt necessària, no només a nivell individual sinó a nivell grupal, perquè crec que com a equip estem fent un molt bon treball. És una alegria molt gran", deia Benito després de la cursa, on ha tret profit d'un final dur de cara a meta. "La Mireia es mereixia moltíssim aquesta victòria i com a equip hem fet un treball genial. Evidentment, lluitaré per mantenir aquest mallot, a per totes", completava també Ortega.

El proper cap de setmana del 19 i 20 de juny, l'equip català UCI tindrà ració doble de cites importants amb la disputa del Campionat d'Espanya elit dissabte i amb una nova prova de Copa d'Espanya a la Clàssica de l'Arròs de Sueca el diumenge, on defensaran el mallot de líder d'Ortega.

Segona victòria cadet de Laia Bosch
El dia anterior, dissabte, la competició s'havia encetat ja amb la disputa de les proves de júniors, cadets i màsters. En aquestes categories, l'equip català Costa Brava Mediterranean Foods va tornar a ser protagonista com ja va sent costum en els darrers anys. La seva cadet de primer any Laia Bosch va repetir el triomf aconseguit a la segona prova de la competició a Balmaseda per situar-se així com a líder de la Copa d'Espanya de la categoria. Per la seva banda, la júnior Lucía Garcia, enguany resident al CTE del Ripollès, aconseguia la segona posició a la cursa de la seva categoria només darrere la nova líder de la Copa d'Espanya, Lucía Ruiz.

Per la seva banda, Eva Sans (Club Ciclista d'Ascó) manté el liderat de la Copa d'Espanya en categoria màster 30 després de la seva tercera posició a Valladolid.