Garrote, Menoyo, Miquel...: uns dies exitosos pels ciclistes catalans

14/06/2021

Garrote, Menoyo, Miquel...: uns dies exitosos pels ciclistes catalans

Aquest passat cap de setmana ha estat molt prolífic pel que fa a l'obtenció de resultats destacats dels i les ciclistes catalans en les diferents modalitats i competicions del calendari nacional i internacional. 

Campionat del Món de carretera de Paraciclisme
Celebrat a la localitat portuguesa de Cascais, els ciclistes catalans han tornat amb 4 medalles: el handbiker Sergio Garrote s'ha penjat tres medalles de plata, en les especialitats de CRI, ruta i team relay amb el també català Israel Rider. "Sempre es pot millorar, però en trec un balanç molt positiu, sabent que he estat competint amb els millors rivals amb què no competia des del 2019", ha recordat Garrote, que segueix encarant-se cap als Jocs Paralímpics de Tòquio.

Copa del Món de BTT
Celebrada a la localitat austríaca de Leogang, en destaquem la grandíssima victòria al DH junior de Pau Menoyo (Commençal 21), mentre que Aina González Grimau (Chiguiro) finalitzava vuitena en fèmines junior. D'altra banda, espectacular Top10 de Jofre Cullell (Primaflor-Mondraker) al Short Track (10è) i bona actuació diumenge al XCO, estant al Top5 de la cursa fins la meitat de la mateixa però acabant amb problemes musculars que el van relegar a la 47ª posició. Un rendiment il·lusionant pel selvatà, del que tot just fa tres setmanes es confirmava el seu debut als Jocs Olímpics.

Route d'Occitanie
Cursa UCI professional per etapes que ha significat la primera victòria en una general final pel terrassenc Antonio Pedrero (Movistar Team), que a més va vèncer l'etapa reina del dissabte que finalitzava al port de 1a categoria de Le Mourtis, la que era la seva primera victòria des el 2015 s'estrenés al modest Tour de Guadalupe. Un gran reconeixement a l'escalador català, sempre a disposició del seu equip i que ha demostrat una gran solidesa al més gran nivell en els darrers anys.

Copa Espanya elit/sub23 masculina
Doble cita aquest cap de setmana del principal calendari elit i sub23 a nivell estatal. El divendres es disputava el XXX Trofeo Guerrita a Alcantarilla, on el líder del campionat Pau Miquel (Lizarte) finalitzava en tercera posició, amb Marcel Camprubí (Antiga Casa Bellsolà- Girona) 6è i Ferran Robert (Valverde Team) 8è acabant també entre els primers llocs.

Diumenge era el torn del WHIM - Memorial Momparler de Castelló, amb un recorregut exigent incloient 4 colls de muntanya i 158 kms, i Pau Miquel s'hi imposava en solitari fent gal·la del seu extraordinari moment de forma. El campió català Marc Brustenga (Caja Rural) també pujava al podi, acabant tercer. Amb aquests resultats, Miquel amplia la seva avantatge al capdavant de la general, a manca de només tres proves per finalitzar el calendari i a una setmana del Campionat d'Espanya on la selecció catalana serà una absoluta referència.

Copa Espanya Trial
Celebrada a Guadalix de la Sierra la segona pova del calendari de trial estatal, que ha vist els podis de dos dels joves valors del trial català: l'encara infantil Alba Riera (13 anys, Trialsport) ha pujat al 2n calaix del podi elit fèmines, just per davant de la campiona catalana Laia Esquís (15 anys, CC Orrius) que ha estat tercera.

En juniors, podi íntegrament català amb Martí Riera (Trialsport) 1r, Nil Benítez (Cañas Trial) 2n, i Martí Yélamos (CC Trencacames) 3r. Víctor Pérez (CC Trencacames) ha estat 2n en cadets, amb Martí Rusiñol (UC Lluçanès) 3r. En alevins, tercer lloc per Àlex Rodíguez (Cañas Trial); mentre que en principants victòria de Axel Méndez (Biketrial Costa Daurada) i tercer lloc per Lluc Roa (Trial Elbixu). En promeses, victòria per Erik Manrique (Bicisprint EC).

Altres grans resultats...

Fotografia: Pau Menoyo, vencedor a la Copa del Món DH júnior a Leogang / Commençal 21