Catalunya domina les proves BTT dels Campionats d'Espanya Escolar

18/07/2021
BTT

Catalunya domina les proves BTT dels Campionats d'Espanya Escolar

La segona jornada de Campionats d'Espanya Escolars 2021 han donat com a resultat una jornada d'alegries per la nombrosa selecció catalana. Després d'una jornada inicial amb cinc medalles, la localitat de Villa del Prado era protagonista a la matinal d'aquest dissabte 17 de juliol amb la disputa de les proves de BTT cadets i infantils, en què els representats de la selecció catalana han sumat set medalles, entre elles tres dels quatre títols en disputa.

Complint amb els pronòstics després d'una temporada impressionant, Marta Cano s'ha exhibit per endur-se en solitari el Campionat d'Espanya cadet. Amb tot, la resta de la selecció catalana també ha estat extraordinària, amb Zoe Poca completant el podi amb la medalla de bronze, mentre que Mariona Ratera era quarta. També s'ha quedat a un pas de les medalles en la prova masculina Arnau Font amb la quarta posició, ,mentre que 9è era Ivan Viladrich i 15è Carlos Gámez.

Per la seva banda, les proves infantils han estat una festa per les seleccionades per Anna Villar: en la prova de fèmines Catalunya ha complert el podi amb un triplet de Kyra Galí, Laia Galbany i Aina Sánchez, mentre que la darrera seleccionada Abril Roma també signava una gran cursa amb la 9ª posició. I el títol estatal tampoc s'escapava en la prova masculina: Marc Pujol alçava els braços en una cursa en què ha estat acompanyat al cap de cursa per Martí Martínez en diversos trams, finalment bronze, mentre que 7è era Roc Cubí i 51è Pau Camps, dominant en tots els casos la classificació per equips.

Campionat d'Espanya Escolar BTT 2021:

  • Cadet fèmines: 1ª Marta Cano, 3ª Zoe Poca, 4ª Mariona Ratera, DNF Sílvia Cuatrecasas
  • Cadet masculí: 4t Arnau Font, 9è Ivan Viladrich, 15è Carlos Gámez, DNF Pau Arteman
  • Infantil fèmines: 1ª Kyra Galí, 2ª Laia Galbany, 3ª Aina Sánchez, 9ª Abril Roma
  • Infantil masculí: 1r Marc Pujol, 3r Martí Martínez, 7è Roc Cubí, 51è Pau Camps

La selecció catalana també ha tornat a pujar al podi per actuacions col·lectives en les proves de carretera: segon millor equip a la prova cadet en línia i tercer a la prova de gymkana infantil femenina. Les gymkanes han tancat la matinal a Villa del Prado, en un circuit de 1,5 quilòmetres en què les noies han aconseguit el bronze per equips després de ser 7ª Naia Torrent, 11ª Adriana Vargas, 25ª Raquel Ortega i 33ª Núria Hidalgo. A la prova masculina, per la seva banda, les posicions dels seleccionats eren 5è Joel Munté, 35è Yeray Capilla i 37è Iván Roure.

    Els Campionats d'Espanya Escolars es tancaven a la tarda a San Martín de Valdeiglesias amb les proves en línia dels cadets. Obrien foc a primera hora les noies amb un recorregut de 44,6 quilòmetres, en què la líder de la Copa d'Espanya d'enguany, Laia Bosch, ha presentat batalla per acabar en 5ª posició després del seu bronze a la prova contrarellotge d'ahir. Per la seva banda, eren 65,8 quilòmetres per la cursa masculina, amb una gran actuació col·lectiva de la selecció: Gerard Cano ha estat protagonista en gran part de la cursa amb una escapada en solitari que ha estat neutralitzada en els darrers 10 quilòmetres per un grup de contraatac en què hi era Adrià Pericas, bronze ahir a la CRI, que ha aguantat en aquest grup capdavanter per acabar 5è final. 9è era Marc Zafra, 28è Lluc Plana, 43è Roger Paretai 57è Gerard Cano en una actuació que ha valgut al grup de Carles Torrent per ser el segon millor equip del campionat.

    Fotografia: RFEC