Iris Gómez, campiona d'un exigent Campionat de Catalunya a Súria

25/07/2021
Carretera

Iris Gómez, campiona d'un exigent Campionat de Catalunya a Súria

La 5ª Cursa Vila de Súria ha estat aquest diumenge 25 de juliol l'escenari de la disputa del Campionat de Catalunya de fèmines 2021, que ha donat una gran victòria a Iris Gómez (Catema.cat) per endur-se una gran victòria en solitari, acompanyada al podi per la campiona sub23 Martina Moreno (Massi-Tactic), noms protagonistes d'un campionat exigent, que ha acabat donant grans diferències entre les participants.

Una seixantena de ciclistes (amb la baixa de darrera hora de la defensora del títol, Mireia Benito) prenien la sortida a la Plaça de la Serradora de la localitat bagenca a les 11h, tenint per davant un recorregut de 50 quilòmetres amb les dificultats principals de Castelladral i l'Alt de les Vilaredes, al que les corredores elit i sub23 havien de donar dues voltes per completar un recorregut total de 100 quilòmetres. La defensora del títol sub23, Mireia Trias (Massi-Tactic) ha volgut repetir el guió del campionat de 2020 i ha buscat en diversos intents una escapada en solitari, que finalment no ha tingut èxit.

La resolució de la primera volta s'apropava a l'Alt de les Vilaredes, que coronava en solitari Annabel Martí (Catema.cat) amb un mig minut d'avantatge respecte un grup ja molt seleccionat amb la mateixa Iris Gómez, les Massi-Tactic Martina Moreno, Patri Ortega i Mireia Trias, la britànica Claire Steels (Sopela Women's Team) i la júnior Estefanía Jiménez (CAF Turnkey Engineering), que amb el seu gran rendiment aguantant a les elits s'ha assegurat el campionat de Catalunya júnior per davant de la seva ex companya d'equip Lucía García (Costa Brava Mediterranean Foods), que arribava en un grup 1:50 després acompanyada de la vencedora en categoria cadet, Laia Bosch. També completaven la cursa a la primera volta les màsters, amb victòria d'Eva Sans (Club Ciclista d'Ascó).

    Així doncs, la batalla era oberta per la darrera volta que definiria el títol de campiona de Catalunya absolut, en una jornada on, a banda d'un important desnivell que ha anat seleccionant la cursa, ha estat marcat per una important calor. Finalment, Iris Gómez ha pogut sorprendre amb un atac que ja l'ha fet començar l'ascens final amb un avantatge considerable i ha creuat la línia de meta en solitari celebrant el triomf amb més de dos minuts d'avantatge respecte a la segona classificada i campiona de Catalunya sub23, Martina Moreno (Massi-Tactic), demostrant la classe escaladora que ja la va portar al podi del Campionat d'Espanya, i la britànica Claire Steels (Sopela Women's Team). El podi del Campionat de Catalunya el completarien Patri Ortega (Massi-Tactic) i Elisabet Escursell (Río Miera-Cantabria Deporte) en categoria elit, i Maria Banlles (Sopela Women's Team) i Mireia Trias (Massi-Tactic) com a sub23.

    Amb aquesta gran victòria, Iris Gómez rep als 34 anys un premi a una temporada 2021 molt regular, amb gran presència en totes les seves participacions en el calendari estatal (fregant el top10 al Campionat d'Espanya absolut) i aconseguint altres grans resultats com la medalla de bronze al Campionat de Catalunya CRI a El Bruc.

    A banda, la matinal de la 5ª Cursa Vila de Súria que organitzat la Unió Ciclista Mig-Món Súria ha començat amb la disputa de la prova de la Copa Catalana cadet, resolta en un esprint d'una quinzena de ciclistes amb victòria de Lluc Plana (Purito-Tadesan-Nuria)

    Campionat de Catalunya 2021 - 5ª Cursa Vila de Súria:

    • Elit: Iris Gómez (Catema.cat)
    • Sub23: Martina Moreno (Massi-Tactic)
    • Júnior: Estefanía Jiménez (CAF Turnkey Engineering)
    • Cadet: Laia Bosch (Costa Brava Mediterranean Foods)
    • Màster: Eva Sans (Club Ciclista d'Ascó)
    • Per equips: Costa Brava Mediterranean Foods
    • Totes les classificacions.

    Fotografia: Albert Rabadan (@pedalsdaqui / @arabadan)