La selecció catalana, a la primera edició de la Volta a Portugal femenina

30/08/2021
Federació

La selecció catalana, a la primera edició de la Volta a Portugal femenina

La selecció catalana de ciclisme de carretera serà un dels equips participants a la 1ª edició de la Volta a Portugal Femenina Cofidis, que se celebrarà entre els propers dies 2 i 5 de setembre. La cursa, que consta de quatre etapes, forma part del calendari de categoria nacional, permetent així la participació de corredores júnior.

     La Federació Catalana de Ciclisme tenia pendent la recuperació de les sortides de la selecció catalana de fèmines després que els Campionats d'Espanya passessin a disputar-se per equips comercials en el darrer lustre i ha estat convidada a participar per part de la Federació Portuguesa de Ciclisme. La selecció que dirigirà Carles Torrent es desplaça a Portugal amb un equip format per dues corredores elit, dues sub23 i dues júniors, un grup amb molt entusiasme i amb ganes de deixar-se veure.

    A més, la Volta a Portugal servirà a diverses corredores per preparar cites internacionals com els Europeus i Mundials tant de pista com de carretera, on Catalunya hi té corredores pre-convocades amb la selecció espanyola en totes dues disciplines. El recorregut de la prova presenta una contrarellotge de 11 quilòmetres i tres etapes en línia, amb un perfil proper a la mitja muntanya.

    • 1ª etapa. Almada-Setúbal, 81,5 km
    • 2ª etapa. Mafra-Loures. 72 km
    • 3ª etapa. Vila Franca de Xira CRI. 11,1 km
    • 4ª etapa. Caldas da Rainha-Lisboa. 94,7 quilòmetres

    En primer lloc, formaran la selecció dues júniors amb molta projecció com són la actual campiona de Catalunya júnior i líder de la Copa Catalana de la categoria, Estefanía Jiménez (CAF Turnkey Engineering), i Lucía García (Costa Brava Mediterranean Foods), proclamada subcampiona d'Espanya júnior ara fa un mes, que vindran de competir aquest cap de setmana a la prova internacional basca Bizkaikoloreak, inclosa dins el calendari de Copa de les Nacions UCI.

    Hi seran també la campiona de Catalunya absoluta, una Iris Gómez (Catema.cat) que ha signat una temporada molt regular a nivell estatal, la actual líder de la Copa Catalana sub23, tota una múltiple campiona d'Espanya en pista com Laura Rodríguez (Genesis Team) que la setmana passada estava competint als Campionats d'Europa d'Apeldoorn, l'actual tercera classificada de la Copa Catalana sub23 Txell Claret (Catema.cat) i Ester Rubio (Genesis Team), actual cinquena classificada de la Copa Catalana i recentment campiona de Catalunya de madison juntament amb la seva companya d'equip Rodríguez.

    El dimecres dia 1, les ciclistes ja es desplaçaran cap a Portugal per ser presents l'endemà a la presentació d'equips.

    Selecció catalana a la I Volta a Portugal Femenina:

    • Txell Claret (Catema.cat)
    • Lucía García (Costa Brava Mediterranean Foods)
    • Iris Gómez (Catema.cat)
    • Estefanía Jiménez (CAF Turnkey Engineering)
    • Laura Rodríguez (Genesis Team)
    • Ester Rubio (Genesis Team)

    Més informació de la I Volta a Portugal Femenina, a la web de la Federació Portuguesa de Ciclisme.