Muntadas i Ruiz s'imposen al Trofeu Joan Soler de CX de Manlleu

12/12/2021
Ciclocròs

Muntadas i Ruiz s'imposen al Trofeu Joan Soler de CX de Manlleu

El Trofeu Joan Soler - Ciutat de Manlleu ha acollit la desena i avantpenúltima prova de la Copa Catalana de Ciclocròs 2021, en un dia assolellat i sense vent perfecte per la pràctica ciclista, reunint 275 ciclistes entre les categories de promoció i Open, una molt bona inscripció tot i la coincidència amb altres ciclocròs de nivell internacional.

Davant l'absència del líder de la Copa Catalana Jofre Cullell, la cursa restava més oberta que mai amb varis outsiders a la victòria. Finalment Àlex Ruiz (Valverde Team) ha estat el vencedor imposant-se amb un estret marge als seus dos màxims rivals en la prova, Albert Poblet (Jufré Vic ETB) que ha finalitzat segon a 4" i Marc Romero (BGTeam HTI) que ha completat el podi elit arribant a escassos 8" del vencedor. Pau Miquel (Lizarte) ha finalitzat 4t i primer de la categoria S23, en la que també ha causat baixa per lesió el líder de la categoria Nil Solà. Entre les fèmines, la líder destacada de la general Jordina Muntadas (Corvi Team) de seguida s'ha posat al capdavant de la cursa i ha tornat a demostrar estar un pas per davant de les seves rivals en el ciclocròs català. La belga afincada a Catalunya Veerle Cleiren (Montbike Cycling Team) ha acabat segona a 49" i Júlia Pujol (Baix Ter) ha completat el podi femení. En la cursa de cadets, Aleix Casanovas (Jufré Vic ETB) ha aconeguit el seu tercer triomf de la temporada, mentre que la líder femenina Sílvia Cuatrecasas (Mondepra RadikalBikes) no ha donat opció a les seves rivals i s'ha imposat amb claredat. En juniors, Adrià Franquesa (UC Vilanova Ford Nicolàs) ha aprofitat la cursa osonenca per reafirmar el liderat que assolia a Osca el passat cap de setmana, aconseguint la victòria per només 4" sobre un Pau Pujol que es situa 2n a la general amb aquest resultat; mentre Laia Bosch (Costa Brava Mediterranean Foods) ha vençut en fèmines. En categoria M30 segueix la ratxa vitoriosa de Josep Chavarria (Cloot Factory Team), que amb 7 triomfs en 7 curses està protagonitzant un final de temporada de CX absolutament espectacular. En M40 Marc Clapés (Corvi Team) ha signat el seu sisè triomf parcial de la temporada reafirmant la seva posició de líder de la categoria, després d'una cursa ben disputada amb Arnau Rota (Biketraining CC) que ha estat 2n. En categoria M50 Emilio Vivian (Sant Boi CC) i Francesc X. Carnicer (MAssi CC) s'han acabt jugant la victòria en un sprint guanyat per Vivian, que li servix per recuperar el liderat de la categoria. En M60 Pere Batllori (Bsix Jormat) s'ha imposat en solitari i ajusta una mica més la general de la categoria.

Vencedors CX Ciutat de Manlleu per categories

  • Cadets: Sílvia Cuatrecasas (Mondepra RadikalBikes) i Aleix Casanovas (Jufré Vic ETB)
  • Juniors: Laia Bosch (Costa Brava Mediterranean Foods) i Adrià Franquesa (UC Vilanova Ford Nicolàs) 
  • S23: Pau Miquel (Lizarte)
  • Elits: Jordina Muntadas (Corvi Team) i Àlex Ruiz (Globalia Artes Graficas – ECS
  • M30: Josep Chavarria (Cloot Factory Team)
  • M40: Marc Clapés (Corvi Team)
  • M50: Emilio Vivian (Sant Boi CC)
  • M60: Pere Batllori (Bsix Jormat)
  • Equips: Jufré Vic ETB

Classificacions Manlleu Open

La propera cita de la Copa Catalana de Ciclocròs serà el plat fort de la temporada hivernal, amb la disputa dels Campionats de Catalunya de totes les categoreis al Ciclocròs de La Seu d'Urgell, el proper diumenge dia 19, una cita que té les inscripcions obertes.

Les categories de promoció han tornat a viure unes curses molt igualades i amb una gran participació, amb més de 100 nens i nenes inscrits, it ambé afrontaran el Campionat de Catalunya la setmana vinent a la Seu.

[Foto crèdits: IG Jordina Muntadas / Corvi]