Miquel Morales i Roger Pareta, nous campions de Catalunya júnior i cadet a Montbrió

06/06/2022
Carretera

Miquel Morales i Roger Pareta, nous campions de Catalunya júnior i cadet a Montbrió

Montbrió del Camp (Baix Camp) va viure aquest diumenge 5 de juny la disputa del Campionat de Catalunya de ruta 2022 de Júniors i Cadets amb la disputa de la Montbike Road Race. El Club Esportiu Montbike-Montbrió organitzava una matinal amb dues proves en línia que va coronar a Miquel Morales (Bathco) i Roger Pareta (Purito-Tadesan-Nuria) com a nous campions catalans de ruta júnior i cadet, respectivament.

La jornada començava amb la disputa de la prova cadet, 58 quilòmetres de recorregut en una cursa que va estar marcada per l'escapada del local Matisse Van Kerckhove (Montbike Solcam), Nil Aguiló (Vilanova-Autocars Sagalés) i un dels grans favorits, Adrià Pericas (Purito-Tadesan-Nuria), finalment neutralitzats en la darrera volta del circuit del recorregut del dia. Un grup reduït es va acabar jugant la victòria, amb Roger Pareta (Purito-Tadesan-Nuria) aconseguint la victòria i el títol per davant del seu company d'equip Martí Pratginestós i de Sergio Ortega (Electro Hiper Europa) a 0:01. 

Per la seva banda, Ainara Inarejos (Penya Ciclista Baix Ebre) era la primera fèmina cadet per davant de les seves companyes Mar Piñol i Raquel Martos.

Al migdia era el torn de la prova júnior, amb un recorregut exigent de 114 quilòmetres que plantejava tres voltes amb retorn a Montbrió, amb doble pas per la Cota dels Gorgs i una volta final que s'enduria amb el pas complicat i exigent per Botarell. Allà, els més forts d'un grup de favorits que ha estat junt durant gran part de la prova s'ha llançat en busca del grup d'escapada, en un grup amb Miquel Morales (Bathco), Iñaki Navarro (Tot net-Terrassa), Adrià Franquesa (Bikesports-Ford Nicolás) i un Nil Aguilera (Eolo-Kometa) que havia estat el vencedor el dia anterior a la prova de Copa Catalana a Sant Julià de Vilatorta.

Després d'una ràpida baixada, un Morales que ja havia estat campió català de ruta com a cadet el darrer 2020, ha aconseguit uns metres a l'entrada de Montbrió que li han valgut per fer-se amb la victòria en solitari per davant del sempre batallador Tomàs Deosdat (Finques Feliu), subcampió, i d'Adrià Franquesa (Bikesports-Ford Nicolás), bronze l'endemà d'haver pres part amb la selecció catalana a la Classique des Alpes.

Campionat Catalunya júnior 2022:

  1. Miquel Morales (Bathco) 2:56:23
  2. Tomàs Deosdat (Finques Feliu) a 0:05
  3. Adrià Franquesa (Bikesports-Ford Nicolás) a 0:07
  4. Iñaki Navarro (Tot net-Terrassa) a 0:08
  5. Nil Aguilera (Eolo-Kometa) a 0:10
  6. Pau Rodríguez (Tot net-Terrassa) a 0:18
  7. Joel Díaz (Eolo-Kometa) a 1:01
  8. Joan Cadena (Eolo-Kometa) a 1:01
  9. Pau Magrià (Bikesports-Ford Nicolás) a 1:01
  10. Daniel Artero (Bikesports-Ford Nicolás) a 1:01
  • Per equips: Tot net-Terrassa

Campionat de Catalunya cadet 2022:

  1. Roger Pareta (Purito-Tadesan-Nuria) 1:27:39
  2. Martí Pratginestós (Purito-Tadesan-Nuria) a 0:01
  3. Sergio Ortega (Electro Hiper Europa) a 0:01
  4. Adrià Garmendia (UC Vilanova-Autocars Sagalés) a 0:01
  5. Marc Zafra (Purito-Tadesan-Nuria) a 0:04
  6. Ivan Roure (Autovivo Grup-Trek Sant Boi) a 0:06
  7. Adrià Pericas (Purito-Tadesan-Nuria) a 0:07
  8. Javier Cubillas (Electro Hiper Europa) a 0:38
  9. Gerard Mora (UC Vilanova-Autocars Sagalés) a 1:54
  10. Pol Ballesteros (Tot net-Terrassa) a 1:54
  • Per equips: Purito-Tadesan-Nuria

Classificacions completes.