El Campionat del Món XCE Eliminator marca la Cycling Week Barcelona més internacional

29/09/2022
BTT

El Campionat del Món XCE Eliminator marca la Cycling Week Barcelona més internacional

Aquest proper diumenge 2 d'octubre arriba a Barcelona, ​​per primera vegada a la història, el Campionat del món UCI XCE Eliminator dins del festival Cycling Week Barcelona. La modalitat de bicicleta de muntanya XCE Eliminator és una nova modalitat de competició a mountain bike, molt espectacular, explosiva i especialment dissenyada per practicar en espais urbans per apropar el mountain bike als habitants de les grans ciutats.

Més de 100 corredors de l'especialitat arribats de més de 20 països competiran al circuit situat a les Fonts de Montjuïc per aixecar-se amb el Campionat del món XCE Eliminator. Entre altres corredors, hi seran presents els actuals campions de la Copa del món la italiana Gaia Tormena i l'alemany Gegenheimer, a més del campió de la copa del món 2021 el neerlandès Van Eck i del doble campió del món el francès Titouan Perrin Ganier.

El format de competició és per eliminació, 4 bikers competeixen alhora en un explosiu circuit ple d'escales i obstacles artificials per classificar-se per a la ronda següent en mànigues de menys de 2 minuts de durada fins arribar a la gran final en categoria homes i dones . La catalana Sara Gay, quatre vegades campiona d'Espanya de la disciplina, prendrà part de la prova, sent un dels quatre ciclistes que representaran la selecció espanyola.

El Down Urban Barcelona
El Down Urban és la competició més espectacular dins del ciclisme, normalment practicat a zones de muntanya però que en aquest cas s'aprofiten els salts i escales de Montjuïc per oferir una versió urbana del descens. Especialistes de renom internacional com el mític Ivan Oulego o el britànic Ben Moore no s'han volgut perdre aquesta nova edició del Down Urban Barcelona.

Tota l'acció es concentrarà el diumenge 2 d'octubre, el Down Urban se celebra en dues mànegues a les 10.30 i 11.30 h. i a les 12:00 es preveu el lliurament de premis. El Campionat del Món XCE Eliminator arrancarà a les 14.35 amb les eliminatòries i la final està prevista a partir de les 16.00 en categoria femenina i masculina.

D'altra banda, cal destacar que l'esdeveniment serà emès en directe per streaming per diferents canals internacionals de TV associats a la Unió Ciclista Internacional i a través del web oficial de l'esdeveniment al web www.ocisporttv.tv a partir de les 16.00 h, sense oblidar els milers d’espectadors que any rere any s’acosten a Montjuïc a veure en directe aquest gran espectacle.

Inscripcions obertes del Down Urban Barcelona fins divendres 30 a les 23:59 h a través del següent enllaç.

Fotografia: Anna Olea / Ocisport