Vuit clubs catalans fan oficials equips femenins aquest 2023

12/02/2023
Carretera

Vuit clubs catalans fan oficials equips femenins aquest 2023

Un total de vuit clubs catalans han formalitzat aquest 2023 la inscripció dels seus equips femenins a través de la Federació Catalana de Ciclisme o de la Unió Ciclista Internacional. Una llista on hi destaquen dos equips en la categoria continental femenina internacional.
 
EQUIPS FEMENINS CONTINENTALS 2023
  • L’equip Massi Tactic Women's Team, amb seu a Torroella de Montgrí, inicia la seva cinquena temporada com a equip continental UCI. L’equip gironí s’estrenarà el proper cap de setmana en la prova internacional de la Volta Comunitat Valenciana. Compta amb una plantilla de 12 corredores sub23 i elits, de les quals 4 catalanes (Elisabet Escursell, Iris Gómez, Estefanía Jiménez i Patrícia Ortega).
  • L’equip Zaaf Cycling Team, amb seu a la ciutat de Barcelona, i que després d’un primer any al 2022 com equip elit nacional, dona el salt a la categoria continental UCI. L’equip barceloní, es va estrenar fa dues setmanes a Austràlia, obtenint un cinquè lloc en la Ocean Road Race, prova del màxim nivell World Tour; i la setmana passada va sumar el seu primer podi internacional, amb un tercer lloc en la prova Costa d’Almeria. Té una plantilla de 15 corredores sub23/elits, amb dues ciclistes catalanes, les debutants Lucía García i Marta Romance.
Clubs catalans amb important historial dins del ciclisme i presència en nombroses categories, refermen el seu compromís amb el ciclisme femení català amb plantilles que en molts busquen potenciar les categories de formació. Tots aquests equips femenins han estat inscrits per competir ja sigui a nivell autonòmic en la Copa Catalana de Fèmines, com a nivell nacional en les proves de la Copa Espanya, i enguany fem un pas més amb la suma de dos equips nous, el filial de promoció Zaaf Development Team i el Montbike-Solcam Cycling Team.
 
EQUIPS FEMENINS CATALANS / NACIONALS 2023
  • Terrassa Ciclisme Club - Tot net  Les podeu seguir a Instagram.
Compta amb una plantilla de 7 corredores sub23 i elit. 
  • CC Ataraxia – Hemon Women’s Cycling Team. Les podeu seguir a Instagram
Amb 15 ciclistes de totes les categories des de cadets a elits, de les quals 9 catalanes, és tota una referència del ciclisme femení català des de 2016. 
  • CC Baix Ter – Massi Tactic Academy. Les podeu seguir a Instagram.
El CC Baix Ter continua amb el seu projecte de filial sub23 i elit, amb una plantilla de 11 ciclistes elits i sub23, de les quals 10 catalanes.
  • PC Baix Ebre - Baix Ebre Team. Les podeu seguir a Instagram.
La plantilla compta amb 6 fèmines catalanes de la categoria cadet i júnior.
  • CC Zaaf Cycling Barcelona – Zaaf Development Team. Les podeu seguir a Instagram.
Una plantilla de promoció amb 4 ciclistes cadets catalanes.
  • CE Montbike-Montbrió – Montbike-Solcam Cycling Team. Les podeu seguir a Instagram.
La plantilla compta amb 7 fèmines catalanes de les categories elit i màster.  
 
A nivell català, aquest 2023 les categories cadet i júnior tindran calendari propi de Copa Catalana en proves exclusives i algunes conjuntes amb la categoria cadet masculina. La categoria sub23 i elit tindran Copa Catalana en proves exclusives per femines i algunes conjuntes amb júniors masculins.
En la nova modificació de la normativa de carretera, la categoria de fèmines màsters tindrà una Copa Catalana per femines màsters amb totes les curses de màsters masculins. Les categories fèmines màsters també podran prendre part a les proves exclusives de fèmines. 

Fotografia: Massi-Tactic Women's Team / Zaaf Cycling Team