Confirmat el calendari de l'Open Girona BTT-Càrniques Celrà 2023

02/02/2023
BTT

Confirmat el calendari de l'Open Girona BTT-Càrniques Celrà 2023

La Delegació de Girona de la Federació Catalana de Ciclisme pot confirmar el calendari 2023 de l'Open Girona BTT i les seves proves de promoció, la Kids Cup, en un programa de cinc dates que comença el dia 5 de març a Vilajuïga i que un any més compta amb el suport de Càrniques Celrà, que segueix apostant pel BTT gironí. El calendari repeteix seus en relació al 2022, i tindrà una cursa cada mes entre març i juny. 
 
El calendari complet del calendari provincial serà:
  • 5 de març. Vilajuïga (CC Vilajuïga)
  • 12 de març. La Jonquera (Tramuntana Xtrem)
  • 16 d'abril. Castell-Platja d’Aro (CC Platja d’Aro)
  • 7 de maig. Quart (AE Quart de Volta)
  • 3 de juny. Sant Hilari Sacalm (Ça-calm Express)
L'Open Girona BTT 2023 s'niciarà aquest any a Vilajuïga el proper dia 5 de març, en una seu que repetirà en la mateixa zona del circuit que els darrers anys, però que presentarà novetats. El Club Ciclista Vilajuïga, amb el suport de l’Ajuntament de Vilajuïga treballaran per donar el tret de sortida al circuit gironí amb la màxima qualitat. 
 
La Jonquera serà la seu de la segona cursa de l’Open, amb una novetat que serà el circuit específic pels més petits, en una zona propera al recorregut dels grans. Una vegada més, l’Ajuntament fronterer es bolcarà juntament amb els organitzadors del Tramuntana X-trem en donar-ho tot per rebre els participants i que passin una bona jornada de BTT. 
 
El Club Ciclista Platja d’Aro organitzarà a Castell-Platja d’Aro la tercera prova, en el nou espai en el que es va fer l’any passat i consolidant la seva candidatura a acollir aquest 2023 el Campionat de Catalunya XCO el 11 de juny. 
 
Quart, de la mà del Club Quart de Volta i del seu Ajuntament, organitzarà la quarta màniga, el 7 de maig, avançant les dates del que és més habitual. Com sempre, Quart en un circuit revirat buscarà l’excel·lència dels corredors per començar a perfilar els possibles candidats a la victòria final en el campionat gironí. 
 
Finalment, l’Open arribarà el dia 3 de juny a Sant Hilari Sacalm, població que acollirà la darrera etapa del campionat i el lliurament dels mallots Inverse de campions i campiones des de categoria Infantil. En aquest cas, el Club Ça-calm Express i l’Ajuntament de Sant Hilari seran els promotors de l’esdeveniment.  
 
Com a novetats per aquest 2023, es recupera per les categories inferiors els lliuraments de podis a Principiant i Aleví, quedant només Prebenjamins i Benjamins amb un obsequi per la participació. Com sempre hi hauran curses des de categories de Prebenjamins fins a Màster 60, amb modificacions en els horaris i en el format de les curses que es faran, per intentar buscar més equilibri entre la participació i els temps. Així com ja es va fer l’any passat es continuarà apostant per la participació dels ciclistes de categoria Infantil (M/F) a la cursa de grans. 

Les inscripcions a les diferents proves es podran efectuar on-line a www.ciclisme.cat fins el dimarts previ a la cursa fins a les 24 hores de la nit.

Els horaris i curses seran:
  • 9:00  – 10:00 (15:00 – 16:00) Curses Categories Promoció 
  • 09:00 (15:00) Benjamins i Prebenjamins
  • 09:25 (15:25) Alevins i Principiants
  • 10:00  - 11:30 (16:00 – 17:30) Curses Open XCO 3a Cursa:
10:00 (16:00) Sub23 (F) - Elit-Màster (F) 
10:01 (16:01) Cadets (M)
M50, M60
10:02 (16:02) Junior (F), Cadet (F)
Infantils (M/F)
  • 11:30 - 13:30 (17:30 – 19:30) 4a cursa:  
11:30 (17:30) Elit-Sub23 (M)
11:31 (17:31) Junior (M), M30
11:32 (17:32) M40
 
Per altra banda, Sant Hilari Sacalm el 3 de juny serà la seu del Campionat Universitari. El Campionat Universitari Català hi podran optar tots els estudiants de categoria Sub23/Elit Masculins i Femenins, de les Universitats següents: UAB, UB, UPC, UPF, URL, UIC, UOC, UAO, UdG, UdL, UVIC, URV. 
 
A nivell de col·laboradors cal destacar com sempre l’aposta de Càrniques Celrà pel ciclisme de BTT de Girona. Un any més, es suma en ajudar als organitzadors a donar qualitat al campionat. Per la seva banda Inverse, col·laborador de la FCC, continuarà aportant els mallots de líder, i que es lliuraran a la cursa final del Campionat. A cada cursa es donaran el líder masculí i femení de categoria Elit/sub23 scratch, i al final del Campionat tots els guanyadors de cada categoria.
 
Finalment també comptarem amb el suport d’Olympia2, que com cada any està al costat del ciclisme de Girona i de Dr. Wheeler que donarà obsequis als participants a totes les curses. 
 
Com ja és habitual en els últims anys es continuarà usant el dorsal únic de BTT que serveix per a tots els opens que coordina la Federació Catalana de Ciclisme, igual que els corredors que participin a la Kids Cup també tindran un dorsal únic per fer els opens i la Copa Catalunya. També s’utilitzarà el xip, des de les categories d’Alevins i Infantils fins a Màster. Aquest xip es pot utilitzar en curses de ruta, BTT o ciclocròs. 
 
Els horaris de control de Llicencies, confirmació d’inscripcions i recollida de placa són:
  • 7:30 a 8:15:  Promoció 
  • 8:30 a 9:15: Segona cursa
  • 9:30 a 10:30:    Tercera cursa

Tot el calendari del BTT català 2023.