Helena Casas i Itmar Esteban tanquen els Campionats de Catalunya amb els títols de velocitat

30/07/2021
Pista

Uns grans Campionats de Catalunya de Pista 2021 es van tancar amb la seva tercera jornada, una sessió de tarda el dijous 29 de juliol que posava punt i final als òmniums de velocitat amb les classificatòries de 200m i els emparellaments finals de velocitat, a la vegada que donaven espai als infantils i alevins. El Velòdrom Municipal d'Horta-Miquel Poblet va tornar a viure una de les participacions més àmplies dels darrers anys, ahir amb 60 participants en els campionats cadet i open i una trentena d'alevins i infantils.

Els vencedors del keirin en la jornada anterior, Helena Casas i Itmar Esteban (GN6 Team) van certificar els seus títols de campions de Catalunya de velocitat 2021 en endur-se també la prova homònima marcant els millors temps en els 200m (10:80 per Esteban i 11:50 per a Casas) i enduent-se les respectives finals davant els seus companys d'equip Gerard García i Laura Rodríguez, respectivament. Amb tot, en el podi final de l'òmnium masculí el segon classificat era el campió júnior Tomàs Deosdat (Finques Feliu), que va confirmar el seu gran campionat sent quart a la prova final, mentre que Li Zheng (Performance Track Cycling Team) pujava al tercer lloc.

En categoria femenina, la olímpica Helena Casas pujava al podi acompanyada de les seves companyes d'equip, la sub23 Laura Rodríguez (de nou un dels noms del campionat amb els seus títols d'òmnium de fons i madison i els subcampionats de keirin i velocitat) i Ester Rubio, mentre que el quart lloc era per la campiona júnior Marta Vilanova (Tot net-Terrassa). Entre els cadets, Gerard Cano (Purito-Tadesan-Nuria) es confirmava com el corredor amb més títols dels Campionats sumant l'òmnium de velocitat als seus mallots aconseguits en el fons, la madison i el keirin, mentre que Irune Sánchez (Costa Brava Mediterranean Foods) guanyava el títol després de vèncer a la velocitat igual que va fer al keirin.

Per la seva banda, alevins i infantils van poder disputar un escratx amb la disputa de les proves d'escratx, longest lap, eliminació en cas dels alevins i puntuació per als infantils. Els infantils Joel Munté (Performance Track Cycling) i Aixa Catalán (Barcelona Pista) eren els dominadors, mentre que el triomf entre els alevins va ser per a Dídac Mulet (Escola Ciclista Mont-roig) i Marina Fernández (CC Sant Boi).