Núñez i Mascarreras guanyen la CCI a la Val d?Aran

06/06/2006
BTT

Les muntanyes araneses van rebre amb una climatologia excepcional la visita dels més de dos-cents bikers disposats a participar a la cinquena prova del Gran Premi MASSI Copa Catalana BTT Internacional. El jove andalús Sergio Mantecón (Massi Abarth) va sumar els punts necessaris per a fer-se altra vegada amb el maillot de líder provisional del campionat ?fins ara de Martí Gispert-, mentre que en fèmines Cristina Mascarreras (Tot Vici amb Bici) es manté com a líder indiscutible.

El Gran Premi MASSI de la Val d?Aran va començar amb la Contrarellotge Individual del dissabte, disputada en la petita localitat de Les, sobre un ràpid circuit de 3,7km. La prova va resultar molt interessant ja que les distàncies entre el grup de davant van ser molt peites i l'emoció es va mantenir fins a l?últim corredor. Finalment el més ràpid va ser Ismael Ventura (MSC) que va parar el crono amb un temps de?6 53?80. En segona posició entrava Sergio Mantecón (6?54?28) i tercer era Joan Llordella (6?58?59?).

En fèmines, l'equip dominador va ser el Massi-Abarth que va aconseguir les tres posicions del podium: Santanyes, Tusell i Villar ?primera, segona i tercera respectivament-.

La prova de Cross Country del diumenge va reunir a 200 bikers disposats a cobrir el clàssic circuit de les Mines Margalida, de poc més de 32km, però amb un important desnivell positiu i amb sortida i arribada situada a Bossóst.

Desde la mateixa línia de sortida Israel Núñez (Kaiku) ?corredor professional de carretera- va imposar un fort ritme per a fer una primera selecció del grup capdavanter. Després d'ell, Mantecón (Massi Abarth) i Llordella (Ambisist) eren els únics a seguir la roda del català quedant-se despenjats a mesura que passaven els kilòmetres altres corredors de la talla de Juan Pedro Trujillo (Massi Abarth), Oriol Morata (Inpanasa), Eloi Gispert (Massi Abarth), etc. En l'últim tram d'ascens cap a les Mines Margalida va ser quan Israel Núñez va aconseguir obrir un petit forat de 20? respecte a Mantecón i 1? respecte a Llordella. En el pas pel quilòmetre 23 l'avantatge havia augmentat fins als 40?, temps suficient per permetre un descens sense excessius riscos per part de Núñez i arribar en primera posició en la línia de meta de Bossóst amb un temps de 1:28:54. Les posicions de podium es mantindrien intactes amb Mantecón i Llordella.

Cal destacar l'excel·lent quarta posició del corredor argentí Darío Alejandro Gasco (Facimo), que a pesar de ser Sub21 va entrar a meta amb un temps de 1:31:11.

La prova en categoria femenina va ser dominada amb autoritat per la líder Cristina Mascarreras (Tot Vici amb bici) -1:19:18- que va controlar en tot moment a Sandra Santanyes i Mercè Tusell ?ambdues del Massi Abarth-, que van ser segona i tercera respectivament.

Els guanyadors del Gran Premi MASSI de la Val d?Aran de cada categoria van ser:

Èlit Masculí: Israel Núñez (Kaiku)                                                1:28:54

Fèmina èlit: Cristina Mascarreras (Tot Vici en Bici)                 1:19:18

Sots23: Sergio Mantecón (Massi Abarth)                         1:30:25

Sots21: Dario Alejandro Gasco (Facimo)                                  1:33:11

Junior: Martin Clement (VTT Pyrenes)                                  1:09:25

Cadets: Umbert Alemara (MSC)                                     1:15:53

Máster 30: David Sánchez (Ambisist)                                1:13:12

Veterans 40: Fco. Javier Salamerto (Ambisist)                    1:14:14