Peraud i Mascarreras dominen la CCI de Vall de Lord

10/07/2006
BTT

Peraud i Mascarreras dominen la CCI de Vall de Lord

Aquest diumenge s'ha disputat la sisena prova del campionat Gran Premi Massi Copa Catalana Internacional de BTT en la localitat de Sant Llorenç de Morunys, a la Vall de Lord. La carrera era inclosa dintre del Lord Festival 2006 que aquest cap de setmana ha acollit Sant Llorenç i en el qual s'han donat cita distintes competicions de bicicleta com la Copa Catalana de Trial, Kids Cup o la Copa de BTT.

El campió de la prova de Sant Llorenç, l´ última del calendari del Gran Premi MASSI abans de l'estiu, ha estat el francès Jean Cristophe Peraud (Orbea) que amb un temps de 1 hora i 48 minuts ha aconseguit córrer les cinc voltes en el circuit. En noies, la líder del campionat Cristina Mascarreras (Tot vici amb bici), s'ha imposat a les seves perseguidores superant les tres voltes al recorregut en 1 hora i 24 minuts.

El circuit preparat pel club Ciclista Vall de Lord, de 6,8 quilómetros i amb un desnivell acumulat per volta de 275 metres, ha recorregut els densos boscos de pi vermell dels voltants de Sant Llorenç de Morunys sortint desde de la zona esportiva del poble. El recorregut estava dividit en dos grans zones situades en la faldilla de les Roques de Lord: la de Vilasaló i la de la Torreta. En els primers metres, els participants han hagut d'afrontar la rampa més dura per a coronar el serrat de la Torreta. A continuació hi ha hagut un descens, considerat el tram més tècnic de la carrera, en direcció dels Valls i el serrat de la Creueta. A partir d'aquí, tots els corredors han hagut de ficar-se en un tram de densa vegetació seguint el traçat d?un corriol. A continuació, altra vegada ascens fins a coronar la Torreta, aquesta vegada per la part sud. Una vegada allí han corregut ja l'últim sector amb baixades per corriols molt tècnics fins a creuar el torrent de les Salines per a trobar-se un últim ascens i arribar a meta.

Els ciclistes elit, sub-23 i sub-21 han començat la carrera amb molta rapidesa i amb nombrosos avançaments: Sergio Mantecón (Massi Abarth) es col·locava en el cap però al cap de pocs metres era avançat per Peraud, al que superava més endavant Jordi Carnicer (Massi Abarth). L'emoció del principi s'ha convertit en rutina a mesura que els corredors avançaven pels primers trams del circuit. Peraud, acompanyat la primera volta per Iñaki Lejarreta (Orbea) s'ha col·locat capdavanter i no ha deixat de ser-lo fins a acabar la carrera. A cada volta augmentava, de manera regular, un minut la seva distància respecto el segon i tercer classificat. L'estabilitat en la primera posició s'ha repetit també en la segona, tercera, quarta, i cinquena, posicions en les quals els corredors que les han aconseguit a la primera volta no les han deixat fins al final: Iñaki Lejarreta (2º), Sergio Mantecón (3º), Juan Pedro Trujillo (Massi Abart) 4t, i Joan Llordella (Ambisist) 5è. Un altre dels aspectes característics de la carrera dels nois és que tots els primers classificats han arribat a meta amb una distància superior al minut.

En noies, l'estabilitat en les posicions al llarg de tota la carrera també ha estat la protagonista. A pesar dels avançaments del principi, Cristina Mascarreras (Tot Vici amb bici), actual líder del campionat, s'ha col·locat en primer lloc seguit a tan sol dotze segons de diferència per la segona classificada Mercè Tusell (Massi Abarth), qui ha realitzat una de les millors carreres de la temporada. Però després d'una primera volta juntes, Mascarreras ha fet una escapada que ha deixat Tusell metres més enrere assegurant-se la victòria. La tercera classificada ha estat Anna Villar, companya de Tusell en el Massi Abarth.

Una de les lluites més interessants de la jornada ha estat en categoria júnior. Des de la sortida i fins a l'arribada hi ha hagut un grup de cinc corredors que s'ha escapat de la resta de participants: Lozano (Morenito), Balaguer (França), Recasens (Massi Abarth), Pérez (BikeZona) i Avilés (MSC). Els pocs segons de diferència entre els cinc primers ha causat nombrosos adelantaments i canvis de posició. El guanyador s'ha mantingut en suspens fins els darrers metres quan David Lozano (Morenito) s'ha proclamat vencedor.

El nombrós públic assistent en aquesta sisena prova del Gran Premi MASSI Copa Catalana Internacional de BTT ha vibrat amb les tres carreres que han pogut presenciar desde les nou i mitja del matí fins al migdia, quan ha començat l?última.

Després d'aquesta sisena prova, segueixen encapçalant el liderat absolut del campionat Sergio Mantecón (Massi-Abarth) i Cristina Mascarreras (Tot vici amb bici). Els dos ja van arribar a Sant Llorenç de Morunys en aquestes favorables condicions. La pròxima prova de la Copa Catalana Internacional de BTT serà el dia dos de setembre en Vallnord (Andorra), una carrera que es trobarà dintre del Mountain Festival VALLNORD 2006.

 

Nota d´ Ocisport

Fotografia: Jean Cristophe Peraud