Balaguer tindrà una nova marxa cicloturista

13/02/2009
Cicloturisme

Balaguer tindrà una nova marxa cicloturista

La protagonista indiscutible del recorregut de la marxa serà l'ascensió al vessant sud del Coll d'Ares, port de 14 quilòmetres recentment asfaltat amb un desnivell de 935 metres i un pendent mitjà del 6,63%. Una dificultat al nivell d'altres colls catalans mítics com la Bonaigua o Bracons.

Aquest port, sumat als d'Àger i Fontllonga i tots els voltants del Montsec d'Ares i del Montsec de Rúbies fan una exigent ruta de 160 quilòmetres i 3.200 metres de desnivell, tot i que també hi haurà l'opció d'una altra més assequible de 85 quilòmetres i 1.500 metres de desnivell.

Aquesta marxa serà la sisena puntuable del segon Circuit CicloPirineus que organitza la Comissió de Cicloturisme de la Federació Catalana de Ciclisme.

A més, durant el cap de setmana, tant els cicloturistes com els seus acompanyants podran gaudir dels encants turístics de la zona, com la pròpia ciutat de Balaguer i molts més pobles de la Noguera, els congosts de Mont-rebei i Terradets, els paisatges des dels alts del recorregut, una visita al parc astronòmic del Montsec o els embassaments de Canelles, Camarasa o Sant Llorenç.

El Club Ciclista Balaguer està enllestint la plana web que estarà operativa a mitjans d'aquest mes de febrer. Per fer boca us podeu descarregar un complet dossier de la marxa a la web www.montsec-montsec.com.