Les Rutes del Montseny a XS Esports

16/07/2009
Cicloturisme

Les Rutes del Montseny a XS Esports

 

Resum de l´ emissió

 

XXIX MARXA CICLOTURISTA RUTES DEL MONTSENY

Granollers, 14 de juny de 2009    

 

El calendari català de cicloturisme és un dels més dens del panorama nacional. Fins tres circuits conviuen durant tot l´ any amb una proposta per vincular la bicicleta al lleure i conèixer tota la geografia catalana molt extensa. Un dels tres circuits, potser el més complert pel més afeccionats, és el de Llarga Distància, un calendari de nou marxes cicloturistes que tenen per denominador comú un quilometratge que apuja el llistó dels participants.

El circuit de Llarga Distància comença cada any amb la Marxa Cicloturista Terres de Vi i Cava a Vilafranca del Penedés, en un moment on la primavera comença a fer acte d´ aparició, a finals de març. Continuem amb la Marxa Terres de l´ Ebre, la Marxa Segarra- Solsonès, la Marxa Racons de la Conca, la Marxa Banyoles- Rocacorba, la Marxa Terra de l´ Aigua de Riells i Viabrea, la Marxa Transcollserola, la Marxa Rutes del Montseny i la darrera,  la Marxa Cursa del Llop, a Tortosa, a finals de juny i dins d´ un programa d´ activitats esportives que omple de gom a gom la capital de les Terres de l´ Ebre.

Nosaltres ens centrem a la Marxa Rutes del Montseny, la penúltima del programa, una de les marxes amb solera  que aquest any ha complit la seva edició 29, es a dir porta organitzant-se sempre de la mar del Club Ciclista Granollers des de l´ any 1981. Una jornada de bicicletes voltant al seu aire per les rodalies i el cor d´ aquesta meravella natural anomenada Montseny, tant a prop de la gran capital de Barcelona, però amb racons desconeguts per molta gent. Una organització que anys enrere ha tingut el concurs d´ un ciclista professional de la vàlua de Joaquim Rodríguez, nascut ben a prop, a Parets del Vallès.