Eloi Palau guanya el Campionat de Catalunya de trial a l'Esquirol

06/05/2019
Trial

Eloi Palau guanya el Campionat de Catalunya de trial a l'Esquirol

Aquest diumenge L’Esquirol (Osona) ha acollit els Campionats de Catalunya de Trial. La prova més important de l’any dins el calendari de la Federació Catalana de Ciclisme s’ha portat a terme dins el programa d’esdeveniments del Cabrerès BTT i ha estat organitzada per la Unió Ciclista Vic, el Trialsport Club Esportiu Osona i l’Ajuntament de l’Esquirol.

Les cinc zones disposades a l’emplaçament de la Pollancreda i que han decidit els Campions de Catalunya no es van veure afectades per la pluja del divendres excepte en alguna que per la seva ubicació, molt ombrívola, la humitat sobre la roca ha causat més d’una caiguda.

El gran guanyador a L’Esquirol ha estat l’osonenc Eloi Palau. Palau ha gestionat molt bé la prova des de bon inici i ha estat al capdavant de la classificació des de la primera volta, d‘un total de tres. Amb vuit, nou i vuit punts a les respectives voltes s’ha plantat al primer lloc del podi penjant-se la medalla d’or, una medalla que l’any passat se li va resistir havent de conformar-se amb la plata. Aquest és el primer títol de Campió de Catalunya absolut que obté Palau. El segon classificat ha estat el barceloní Pol Tarrés, amb 47 punts ha avançat a l’osonenc Jordi Araque (53) que ha tancat el podi elit.

En juniors el campió ha estat Toni Guillén. Guillén ha finalitzat amb un total d’onze punts. El segon classificat ha estat l’olotí Martí Vayreda i tercer el manresenc Ot Sierra.

Alan Rovira ha revalidat el títol cadet obtingut l’any passat i Àngel Batlle s’ha penjat l’or en categoria màster.

Els més petits també han estat protagonistes d’aquesta jornada dels Campionats de Catalunya a L’Esquirol. Martí Rusiñol de Prats de Lluçanès ha estat el guanyador en categoria infantil masculí mentre que Laia Esquís d’Òrrius ha estat la campiona a la categoria infantil femení. En alevins Joan Fusalba i Alba Riera han estat els respectius campions masculins i femenins. Alex Rodriguez, Axel Méndez i Erik Manrique s’han enfilat al primer graó del podi a les categories de principiants, benjamins i pre benjamins respectivament.

[Foto crèdits: Trialsport]