La Barcelona-Sitges assoleix enguany les 25 edicions

07/11/2019
Cicloturisme

La Barcelona-Sitges assoleix enguany les 25 edicions

Amb el lema “Compartir amb respecte és més segur”, el proper diumenge 17 de novembre tindrà lloc la XXV Pedalada Barcelona-Sitges per reivindicar la seguretat viària dels ciclistes a la carretera.

Aquest any tenim moltes novetats. Amb l’ajut de les autoritats de Trànsit, hem dissenyat un nou recorregut que us agradarà i que podreu seguir en les vostres sortides pel sud de Barcelona. Es per això que canviem la sortida dels últims anys desde el Canal Olímpic de Castelldefels i recuperem la sortida desde Barcelona, en aquest cas desde la Plaça Porta Firal (a la cruïlla del C/Foc amb el C/Urani) just al costat del Bauhaus del Passeig de la Zona Franca i el Carrer del Foc (veure mapa).

La concentració dels participants es farà des de les 7:20 hores i la sortida serà a les 08:10 hores. Abans, a les 8:00 hores, es llegirà el tradicional manifest.

La ruta ens portarà pel Passeig de la Zona Franca per continuar pels carrers A, carrer 114 i carrer 100 fins al Pont Nelson Mandela. Des d’aquí seguirem pel Prat de Llobregat i passarem per la Ronda de Llevant fins enllaçar a l’entrada de la zona comercial Alcampo per recorrer Sant Boi i Viladecans per la zona industrial fins arribar a enllaçar amb les tranquil.les carreteres de la zona dels camps del Llobregat per Viladecans i Gavà. Arribarem ja a Castelldefels on, com tots els anys, farem la part més bonica de la Pedalada, les Costes del Garraf tancades al trànsit. A l’arribada a Sitges es podrà gaudir d’avituallament líquid.

Els Mossos d’Esquadra acompanyaran a tots els participants al llarg del recorregut, també hi haurà presència d’ambulàncies i motos de recolzament. Podeu visualitzar els detalls de la ruta en aquest mapa virtual.

Descarrega't el rutòmetre oficial

INSCRIPCIONS
Les inscripcions només es faran a través de la web de la Federació Catalana de Ciclisme seguint aquest enllaç fins el diumenge 10 de noviembre a les 23:59 hores de la nit o a l’arribar al límit de 2.500 participants. No seran vàlides les inscripcions dels ciclistes que siguin menors de 15 anys el dia de la Pedalada. Si no teniu llicència haureu d’abonar 3,00 euros en concepte de les assegurances d’accidents i de responsabilitat civil obligatòries per participar. Teniu el detall de les cobertures d’aquestes assegurances en aquest enllaç.

El dia de la Pedalada no es faran inscripcions ni es podran recollir dorsals.

Recordeu que l’ús del casc és obligatori per poder participar.

Instruccions d’inscripció
1. Aneu al web de la federació www.ciclisme.cat i pulseu el botó “inscripcions”.
2. En cas de que tingueu llicència federativa de ciclisme, trieu al desplegable el vostre tipus. Si no esteu federats, trieu l’opció “Inscripció sense llicència”.
3. Segons el que trieu, haureu d’insertar el vostre número de llicència o, en el cas del DNI, escriure’l amb números i lletra sense guionets, punts o espais (ex 44333222H).
4. Trieu la vostra data de naixement. Recordeu que només poden participar tots aquells ciclistes que tinguin 15 anys el dia de la Pedalada.
5. Ompliu les vostres dades. Preneu especial atenció amb l’opció de recollida del vostre dorsal: Decathlon L’illa o Velòdrom d’Horta. Teniu en compte que el dorsal estarà només al lloc que trieu. Si no teniu o no sabeu la vostra categoria (zona de dades tècniques) no cal que trieu res. Assegureu-vos d’escriure correctament el vostre correu electrònic per rebre la confirmació de la inscripció.
6. Quan polseu el botó “Continuar” saltareu al pagament amb targeta de 3,00 euros en cas de no estar federats. Pulseu el botó “Procedir al pagament” i accedireu al TPV i al procés de compra.
7. Al finalitzar la inscripció, rebreu al correu electrònic indicat la confirmació i el vostre nom apareixerà al llistat d’inscrits.

RECOLLIDA DE DORSALS
A l’hora de fer la vostra inscripció, haureu de triar entre dues opcions per recollir el vostre dorsal:

  • Decathlon L’illa: aquest any els amics de Decathlon L’illa també col.laboren en l’organització de la Pedalada Barcelona-Sitges i us ofereixen la possibilitat de recollir el vostre dorsal a les seves instal.lacions de l’Avinguda Diagonal, 557 de Barcelona. Els dorsals estaran disponibles el dijous 14 i divendres 15 (de 9:30 a 21:00 hores) i el dia anterior a la Pedalada, el dissabte 16 de novembre, de 9:30 a 19:00 hores.
  • Velòdrom d’Horta: també podreu retirar el vostre dorsal a la seu de la Federació Catalana de Ciclisme, al Passeig de la Vall d’Hebron, 185-201, en horari de 10:00 a 14:00 i de 16:00 a 19:00 des del dimecres 13 fins el divendres 15 de novembre.

En ambdós casos haureu de presentar el vostre DNI o document identificatiu per recollir el vostre dorsal. En cas de que volgueu recollir el d’altra persona, haureu de portar seu el DNI imprès.

El dia de la Pedalada no es faran inscripcions ni es podran recollir dorsals.

EL DIA DE LA PEDALADA
La sortida es farà des de la Plaça Porta Firal a la cruïlla del C/Foc amb C/Urani, a Barcelona. La concentració dels participants es farà des de les 7:20 hores i la sortida serà a les 8:10 hores. Abans, a les 8:00 hores, una destacada figura del ciclisme català llegirà el tradicional manifest.

El dia de la Pedalada no es faran inscripcions i haureu d’assistir a la sortida amb el vostre dorsal identificatiu instal·lat al manillar de la vostra bicicleta. No es permetrà la participació a ciclistes que no tinguin dorsal o que no portin el casc homologat, obligatori per circular per carreteres interurbanes.

Podeu venir en qualsevol tipus de bici -de carretera, de muntanya, urbana, ciclocròs, gravel, reclinada…- però està prohibida la participació de bicicletes sense frens i es recomana no utilitzar extensions de triatló.

Els Mossos d’Esquadra acompanyaran a tots els participants al llarg del recorregut i també hi haurà presència d’ambulàncies, motos de recolzament, vehicles escombra, policies locals i voluntaris. Les carreteres per on transitarem estan obertes al trànsit, motiu pel qual haureu d’acomplir totes normes de circulació, especialment no envair el vostre carril contrari.

Des de la Federació Catalana de Ciclisme us animem a participar en aquest clàssic esdeveniment de final de temporada. És el dia per reivindicar la nostra seguretat a carreteres i ciutats.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

COM ARRIBAR EN TRANSPORT PÚBLIC?
En Tren Rodalies (Estació de Barcelona-Sants): aneu a la sortida de la Plaça dels Països Catalans. Aquí avanceu direcció al centre de la ciutat, gireu a la dreta pel Carrer Tarragona i seguiu fins la Plaça Espanya pel carril bici. Un cop a Plaça Espanya, gireu a la dreta passant per davant de l’Hotel Plaza i creueu el Carrer Creu Coberta per baixar pel carril bici de la Gran Via, sentit l’Hospitalet. Quan arribeu a la Plaça Sardà, heu de girar a l’esquerra per buscar el Passeig de la Zona Franca i continuar fins a la botiga Bauhaus (número 123). La Plaça Porta Firal està just al costat. En aquest enllaç teniu un mapa detallat.

En Tren FGC (Estació Ildefons Cerdà): l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat més propera és la d’Ildefons Cerdà, de la xarxa Llobregat-Anoia (línies L8, S33, S8, R6, R60, S4, R5 i R50). Un cop fora de l’estació, creueu cap a la vorera del costat mar de la Gran Via pel pont. Seguiu uns metres direcció Barcelona i gireu a la dreta per Carrer de la Literatura i continueu. Arribareu a la Carretera del Prat. Gireu a l’esquerra i baixeu pel primer carrer a la dreta, el Carrer de l’Alumini. Continueu fins el Carrer del Foc i gireu a l’esquerra seguint fins el Passeig de la Zona Franca. En aquest enllaç teniu un mapa detallat.

En Metro (Línies 1 i 3, Estació Espanya): l’estació de Metro més propera és “Espanya” de la Línia 1 (vermella) i la Línia 3 (verda). Per arribar a l’inici de la Pedalada, heu de sortir de l’estació i continuar pel carril bici de la vorera costat muntanya de la Gran Via direcció l’Hospitalet. Quan arribeu a la Plaça Cerdà, heu de girar a l’esquerra per buscar el Passeig de la Zona Franca i continuar fins a la botiga Bauhaus (número 123). La Plaça Porta Firal està just al costat.

COM ARRIBAR EN COTXE?
La millor manera és entrar per la Gran Via i sortir per la sortida de Plaça Europa o de la Plaça Cerdà i dirigir-se cap al Passeig de la Zona Franca. Als carrers del costat de la Plaça Porta Firal hi ha lloc per aparcar però vigileu perquè aquí a prop es celebra tots els diumenges el mercat setmanal de la Zona Franca i pot haver més vehicles del normal.

LA TORNADA
La tornada a la població d’on vingueu és lliure. Si voleu fer-la en tren, no hi ha problema en que l’agafeu a l’estació de Rodalies. L’única recomanació és que us repartiu pels vagons dels trens per evitar aglomeracions. Hi ha trens de la línia R2 cap a Barcelona cada quart d’hora. Podeu consultar els horaris a la pàgina de Rodalies de Catalunya. Podeu seguir el camí desde l’arribada de la Pedalada fins la estació d’aquest mapa.

ALTRES INFORMACIONS
Recordeu que les inscripcions es tanquen automàticament el diumenge 10 de novembre a les 23:59 hores o a l’arribar a 2.500 participants. No serà possible apuntar-se un cop tancada la inscripció.

Podeu fer preguntes i comentaris al correu cicloturisme@ciclisme.cat