Taradell, segona parada de la Copa Osona de trial

05/03/2020
Trial

Taradell, segona parada de la Copa Osona de trial

El proper diumenge dia 8 de març tindrà lloc a Taradell la segona prova de la 21a edició de Copa Osona de Trial - Gran Premi Diputació de Barcelona. Els participants trobaran un exigent recorregut, cent per cent natural, amb zones on predominen blocs de roca en pronunciats pendents.  Es tracta d’un circuit de cinc zones que els participants hauran de completar dues vegades.Es preveuen més de 150 riders que participaran a la cita en alguna de les seves categories. 

El local Jordi Araque i l'actual campió del món Sergi Llongueras seran els convidats d'honor de la prova que s'iniciarà a les 9.00 del matí amb les categories Open, Aleví, R2, R3, Màster 1 i Màster 2. Les categories d’Elit femení i masculí i R1 es disputaran a partir de les 11.30, mentre que les categories pre benjamí, benjamí i principiant seran les darreres de competir, ho faran a les 12.00.

En l'edició del 2019, Eloi Palau es va adjudicar la victòria de la prova després d'haver mantingut un frec a frec amb el seu company d’equip Toni Guillén que va haver de conformar-se amb el segon lloc, el  tercer graó del podi el va ocupar Jordi Araque. Enguany, Palau no podrà defensar el segon lloc obtingut a la prova inaugural disputada el passat 16 de febrer a Calldetenes ja que s’està recuperant d’una fissura del radi esquerra.

Nou reglament de competició
Enguany la Federació Catalana de Ciclisme implementa la nova normativa internacional basada en l’acumulació de punts a les zones i donant com a vencedor el participant amb la puntuació més alta. El concepte és senzill, els participants han de creuar les seves portes (sectors) sense tocar el terra amb cap part del cos ni de la bicicleta, excepte amb els pneumàtics i amb no més temps de l’establert, fixant en un màxim de 2 minuts. Per cada sector creuat sense penalitzacions s’obtenen 10 punts. Després de sobrepassar les diferents zones, el participant amb més punts és declarat guanyador.

La puntuació màxima que es pot obtenir a les zones que agrupen els nivells de verd, taronja, vermell i groc és de 50 punts, mentre que les zones que agrupen els nivells de negre, blanc i blau és de 40 punts.

Un calendari de cinc proves
El certamen osonenc organitzat per Trialsport Club Esportiu Osona i la Unió Ciclista Vic, arriba enguany a la seva 21a edició. El circuit consta de cinc proves amb totes les categories des de pre benjamí fins a elit. La prova de Calldetenes, disputada el diumenge 16 de febrer de 2020, va donar el tret de sortida al circuit osonenc amb gairebé 190 participants. Sergi Llongueras en va ser el guanyador. 

La resta de proves del calendari segueixen el següent ordre:
    • 19 abril - Folgueroles
    • 24 maig - L'Esquirol
    • 20 juny - Vic - Trofeu Internacional Ciutat de Vic | UCI C1