Els francesos Pierron i Nicole guanyen a Les Angles

04/08/2020
DHi

Els francesos Pierron i Nicole guanyen a Les Angles

El retorn de la Copa Catalana de DH es va produir el passat cap de setmana a l'estació francesa de Les Angles, en la coneguda Mordoride, en un esdeveniment amb 150 inscrits que també va comptar amb la presència dels més petits puntuant també pel calendari de Mini DH català, tot plegat sota la batuta organitzativa del Club MTB Les Angles.

Una meteo típica d'alta muntanya va acompanyar els riders tant a les classificatòries com a les finals, en un circuit que presentava algunes novetats respecte edicions anteriors i que estava en conjunt força sec. Una baixada com sempre exigent de més de dos minuts i mig en la que els riders francesos van imposar la seva llei. 

Ja en les classificatòries masculines es veia a venir el duel entre tres dels grans favorits, el guanyador de la Copa del Món de DH 2018 Amaury Pierron (Avenir Cycliste Cusset), el "local" Hugo Frixtalon (MTB Les Angles) i el també francès Thomas Estaque (Alternative VTT), que quedaven només separats per 3" amb un excel·lent Pau Menoyo (Bike Abadesses CC) en 5a posició scratx i primer junior. IGnasi Jorba (MC Sant Andreu) era l'altre representant català en el Top10 d'una classificatòria dominada pels descenders francesos. En la baixada final, Pierron millorava les seves prestacions i rebaixava el seu temps en 3" essent l'únic pilot capaç de baixar dels 2' 30", mentre que Estaque es feia amb la segona posició i Frixtalon finalitzava 3r. Menoyo confirmava les seves bones sensacions acabant 6º scratx i 1r junior, i únic català al Top10 final.

Entre les fèmines, la vencedora de la Copa del Món 2017 i campiona mundial 2019, la francesa Myriam Nicole (VTT Rocevasion), no tenia rival i ja en les classifcatòries marcava les diferències baixant del 3' i treient gariebé mig minut a la segona classificada, la cadet Lisa Bouladou (Velo Club Lodevois), mentre que Viktoria Gimenez (MTB Les Angles) classificava en 3a posició. En la baixada final, més del mateix, amb Nicole indomable parant el crono en 2'56" acabant 29º scratx i millor fèmina destacada, amb Bolaudou finalitzant 2a i amb la catalana Aina González Grimau (MC Sant Andreu) acabant 3a scratx i millor junior, mentre que Viktoria Gimenez havia d'abandonar.

Els vencedors/es per categories van ser:

  • Infantils: Lucas Lagneau (BMX Pernois)
  • Cadets: Lisa Bouladou (Velo Club Lodevois) i Mathieu Leboucher (Freeman Team)
  • Fem junior/elit/master: Myriam Nicole (VTT Rocevasion)
  • Juniors: Pau Menoyo (Bike Abadesses CC)
  • Elit: Amaury Pierron (Avenir Cycliste Cusset)
  • M30: Romain Goulesque (Cesar Bike)
  • M40: Julien Robert (Lachtou Team)
  • M50: Samuel Gali (Pure Riding Bike Club)

Classificació DH Les Angles scratx
Classificació DH Les Angles categories

També podeu consultar els ordres d'arribada de la Mini DH, que va comptar amb un seixantena d'inscrits.

La propera cita amb el DH serà els dies 22 i 23 d'agost a LLívia, amb la disputa del Campionat de Catalunya de DH , mentre que el Mini DH s'haurà d'esperar fins a finals de setembre amb la disputa del Mini Dh de la Sea Otter de Girona.

[Foto: Pau Menoyo IG, podium junior]