Els riders catalans completen uns grans campionats estatals de BMX

19/10/2020
BMX

Els riders catalans completen uns grans campionats estatals de BMX

Més de 200 ciclistes es van citar a Almuñecar pels Campionats d'Espanya de BMX 2020, en la qual la selecció catalana i els ciclistes catalans han obtingut molt bons resultats.

Tot i això, els campionats van arrancar amb un gerro d'aigua freda, ja que les categories junior i elit fèmines no comptaven amb suficients inscrites i tant Mariona Calvís com Griselda Artigas no podrien optar al Campionat d'Espanya, havent de competir amb els nois. Això va obligar a activar els dos reserves de la selecció, Adrian Angulo i Xavi Garrido, per completar les 10 possibles puntuacions per la selecció catalana.

Pel que fa doncs als seleccionats, la infantil Jana Roman va xafar el 3r esglaó del podi. Els nois van superar els quarts, Axel Moreno va quedar-se a les semis, i l'Adrian Mesa i el Ruben Cañizares van arribar a la final finalitzant 2n i 3r en una ajustada cursa. En cadets Ian Morillo va superar quarts i semis amb solvència, i a la final va donar el millor de sí emportant-se el títol en 20" cadet. En juniors Marc Roman feia valer la seva gran sortida per aconseguir un subcampionat d'Espanya merescut. En elits, Saul Conde i Ian Hiniestrosa van fer classificatòries amb mànigues separades i només es van trobar en una final ajustada finalitzant 3r i 4t respectivament. Xavi Garrido i Adrian Angulo no van superar les motos. Pel que fa a les noies, que van haver de competir amb nois, Mariona Calvís no va superar motos però Griselda Artigas sí que va arribar a la final acabant 7a.
En el còmput de seleccions, on computen els 6 millors resultats dels 10, la selecció català van aportar 6 pòdiums, el que va valer el campionat d'Espanya per seleccions.

Resultats dels riders catalans:

  • Promeses 5-6 anys: Eric Serrano (BMX Terrassa) 1r
  • Promeses 7-8 anys: Marcos Herencia (BMX Terrassa) 3r, Pol Guerra (XL-BMX) 8è
  • Aleví 20": Ulises Barrachina (MC Sant Andreu) 1r, Sergio Morillo (BMX Terrassa) 2n, María Herencia (BMX Terrassa) 4a, Ot Viñas (XL-BMX) 6è
  • Infantils 20": Jana Roman (Selecció Catalana) 3a, Adrian Mesa (Selecció Catalana) 2n, Ruben Cañizares (Selecció Catalana) 3r, Àxel Moreno (Selecció Catalana) motos
  • Cadets 20":  Ian Morillo (Selecció Catalana) 1r
  • Cadets 24": Ian Morillo (Selecció Catalana) 2n
  • Junior 20": Marc Roman (Selecció Catalana) 2n, Mariona Calvis (Selecció Catalana) motos
  • Challenge 17-29 20": Griselda Artigas (Selecció Catalana) 7a 
  • Elit/S23 20": Saúl Conde (Selecció Catalana) 3r, Ian Hiniestrosa (Selecció Catalana) 4t
  • M30: Albert Garrido (XL-BMX) 3r
  • Seleccions: Selecció Catalana or

El seleccionador català Fèlix Martin Garcia manifestava la seva "satisfacció pel còmput global de resultats, amb varis pòdiums i sobretot amb el campionat per seleccions, fet que demostra una bona salut del BMX català". De totes formes també lamentava "que Mariona i Griselda no hagin pogut ni disputar el campionat de les seves categories, tot i que competint amb els nois ho han fet més que bé".