Pau Miquel i Ferran Robert lideren la Copa d'Espanya després del Memorial Valenciaga

11/04/2021
Carretera

Pau Miquel i Ferran Robert lideren la Copa d'Espanya després del Memorial Valenciaga

El ciclisme català elit/sub23 ha viscut aquest diumenge una gran fita a la 50ª edició del Memorial Valenciaga, prova històrica que organitza el Club Ciclista Eibarrés i que aquest diumenge 11 d'abril suposava la segona prova de la Copa d'Espanya elit/sub23 de carretera.

Després d'aquesta cursa tan prestigiosa, dos catalans lideren el certamen estatal en les dues categories: gràcies a una victòria pletòrica sota la pluja, Pau Miquel (2000, Lizarte) és el líder absolut i sub23 d'una competició que ja liderava tot un triple campió català com Marc Brustenga (Caja Rural-Seguros RGA) després d'imposar-se a la prova inicial de l'Aiztondo Klasika. El de Santa Eulàlia de Ronçana (1999) ha estat present als moviments inicials en el dia d'avui, però finalment no ha estat en disposició de lluitar la victòra.

Sí que ho ha estat Miquel, que després d'un inici de 2021 molt regular rep per fi la seva recompensa amb una victòria en una cursa que tradicionalment marca el camí dels nous ciclistes professionals. I en l'esprint de la lluita pel podi hi ha estat Ferran Robert (1998, Valverde Team-Tierra Fecundis), que finalment ha estat 4t. Un resultat que, gràcies a la seva regularitat, el situen com a nou líder de la Copa d'Espanya en categoria elit. Una gran fita per la carrera penedesenc, que d'igual manera que Brustenga està becat al Centre de Tecnificació de Banyoles per la FCC.

La Clásica de Torredonjimeno del 18 d'abril és la propera cita d'una Copa d'Espanya elit/sub23 que ha començat amb gran peu per al ciclisme català.

Fotografia: Equipo Lizarte / Valverde-Tierra Fecundis