Barón i Montalvo, més líders de la Copa Catalana al vèncer a Torredembarra

17/05/2021
Trial

Barón i Montalvo, més líders de la Copa Catalana al vèncer a Torredembarra

La segona cita de la Copa Catalana de Trial 2021 es va celebrar al port de Torredembarra, en un recorregut de 5 zones sobre roca natural i la organització del Bike Trial Costa Daurada Torredembarra Club, reunint fins a 170 pilots de trial de les diferents categories.

Vera Barón i Alejandro Montalvo, que ja van guanyar en la prova inaugural de Ripoll, van tornar a imposar-se en aquesta segona cita del principal calendari de trial català i confirmen el seu liderat en la competició. La competició masculina va estar marcada per un duel molt intens entre Alejandro Montalvo i el recent campió català Eloi Palau. El català tancava la primera volta liderant la competició amb 230 punts, vint més que Montalvo i trenta més que el jove Vayreda. En la segona, però, el pilot de Toledo estava més fi i sumava 240 punts, 10 punts més que Palau, el qual es veia penalitzat pel temps i acabava cedint el primer lloc tot i l'empat a 450 punts final entre ambdós. Vayreda sumava també 240 punts, però la penalització per temps li feia perdre el tercer calaix del podi davant un Domènec Lladó menys efectiu tècnicament, però més ràpid en el seu pas per zones. En el seu retorn a la competició, Sergi Llongueras anava de menys a més per acabar en el 8è lloc final, just darrera del junior Nil Benítez que signava un meritori 7è lloc.

Entre les fèmines, Vera Barón liderava la jornada des de la primera volta, signant 130 punts en cadascuna i tot una lleugera penalització per temps, aconseguia el doblet amb solvència. En la lluita per la segona posició, la jove catalana Laia Esquís s'imposava a la basca Irene Caminos. La campiona catalana 2021 feia una primera volta de 100 i una segona de 110 i tot i la penalització per temps, empatava amb Caminos per pujar al 2n lloc del podi. A banda, destaquem la gran victòria d'Alba Riera en R2.

Els vencedors/es per categories foren:

  • Aleví: Guillem Coromina (UC Campdevànol)
  • Principiant: Aran Puig (Bicisprint EC)
  • Benjamí: Axel Higuera (CC Manresa)
  • Prebenjamí: Nico Duran (CBCD Torredembarra)
  • Open Blau: Axel Méndez (CBCD Torredembarra)
  • Open Blanc: Eloi Comamala (CC Baix Ter)
  • Open Negre: Noah Costa (CC Trencacames)
  • R1: Josep Sabé (CC La Perdiu)
  • R2: Alba Riera (UC Vic)
  • R3: Javi Palma (Monpeda CC)
  • Elits: Vera Barón (CC Trial Guadalix de la Sierra) i Alejandro Montalvo (Btzentro)

Classificacions Copa Catalana Trial Torredembarra
Galeria de Fotos by Lluc Plans

La propera cita de la Copa Catalana de Trial serà el proper 29/05 amb el Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona, de categoria UCI HC, que té les inscripcions obertes fins el dia 20.

[Foto crèdits: Lluc Plans]