Vayreda i Esquís es coronen a la prova final de la Copa Catalana de Trial 2021

07/06/2021
Trial

Laia Esquís i Martí Vayreda van ser aquest diumenge els guanyadors de la darrera prova de la Copa Catalana de Trial celebrada a les instal·lacions del Trial Evolution a Sant Antoni de Vilamajor, i s’han adjudicat així la general de la competició d'aquest 2021.  Més de 160 riders es van donar cita a la localitat vallesana de per celebrar la darrera prova de la Copa Catalana, que enguany ha constat de quatre dates.

La prova d’avui decidiria els guanyadors de la Copa Catalana Trial 2021, i davant l’absència a les instal·lacions de Trial Evolution per part dels líders Alejandro Montalvo i Vera Barón, el lideratge estava en joc. La favorita Laia Esquís, clara dominadora de la categoria femenina, es va adjudicar la victòria amb 160 punts de diferència respecte a la segona classificada Mònica Castellà. Completava el podi Virginia Rusca.

En categoria masculina els candidats a optar al primer calaix del podi de la Copa Catalana eren el francès Louis Grillon i els catalans Martí Vayreda i Eloi Palau. Vayreda va completar una primera volta amb molt encert aconseguint un total de 230 punts de 250 possibles. Palau per la seva banda va tenir una primera volta més desencertada aconseguint només 170 punts. Va ser en la segona volta quan el rider de Comas va recuperar estat de forma i va aconseguir 240 punts, 10 més que Vayreda, diferència que no li va servir per guanyar la prova. El tercer en el podi d’avui va ser Martí Riera, sumant 180 punts i 200 punts

En la classificació general Alejandro Montalvo sumava un total de 87 punts amb les quatre proves disputades. Martí Vayreda ha sumat un total de 90 punts al llarg de les quatre proves i s’ha proclamat així vencedor de l’edició 2021. El tercer classificat ha estat Eloi Palau que ha sumat un total de 84 punts amb un total de 3 proves disputades. En categoria femenina Laia Esquís s’ha adjudicat la victòria amb un total de 109 punts, 19 punts per sobre de Vera Barón que ha sumat un total de 90 punts en tres de les quatre proves de la Copa. Completava el podi Mònica Castellà, sumant un total de 89 punts.

Quatre proves han conformat la Copa Catalana 2021. Ripoll va acollir la primera prova, cedint el pas després a Torredembarra. La tercera prova va ser el Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona celebrat la setmana passada a Barcelona, tota una prova de categoria internacional UCI HC.