El gravel, protagonista a la primera edició de la Hunting Dogs

22/06/2021
Cicloturisme

Aquest darrer cap de setmana del 19 i 20 de juny es va celebrar al Càmping La Ballena Alegre de Sant Pere Pescador (Girona) la primera edició de la prova de gravel Hunting Dogs Gravel Costa Brava: un Festival del Gravel, que durant tot el cap de setmana va protagonitzar activitats per tots els públics i família. Estava permesa la participació amb bicicletes de gravel, BTT o elèctriques en una modalitat en clar auge entre els practicants de la bicicleta, amb una participació d’aquesta primera edició ha estat de 263 participants.

Els corredors podien triar entre 4 recorreguts diferents, dos pel dissabte i dos pel diumenge, amb distàncies que anaven dels 47 al 99km. Tots els recorreguts eren circulars, amb sortida i arribada al Càmping La Ballena Alegre. Dos recorreguts sortien cap a la zona nord i passaven per paratges de gran bellesa com són Cap de Creus i la zona dels Aiguamolls de l’Empordà, i els altres dos anaven cap al sud, descobrint la zona d’Estartit, Medes i Empúries.

El dissabte per la tarda els nens també van tenir el seu recorregut. Les famílies podien fer plegades un recorregut de 7,5km amb nens a partir de 5 anys. Durant el cap de setmana hi va haver també moltes activitats paral·leles als recorreguts de gravel, com ara una gimcana d’habilitat amb bicicleta; per nens i adults o xerrades de temàtiques rellevants com ara el seguiment de tracks amb Wikiloc, com equipar la bicicleta, bikepacking, la xarxa de rutes segures Cyclocat o l'acondicionament físic per a ciclistes.