Gran èxit de la selecció catalana al Campionat d'Espanya de DH 2021

19/07/2021
DHi

El ciclisme català ha estat el gran protagonista del Campionat d'Espanya de descens 2021 disputat aquest cap de setmana a Panticosa (Aragó), en què la selecció catalana es va desplaçar amb un equip jove de set ciclistes que han acabat tots al podi de les seves respectives categories menys el júnior Pau Bertran, que no va poder completar la cursa per culpa de problemes mecànics. Els títols absoluts de la seleccionada Aina González (sent encara júnior) i Àlex Marín (Commençal 21) encapçalen un cap de setmana brillant.

González segueix demostrant el gran nivell demostrat a nivell internacional el darrer 2020 i ha aconseguit alçar-se amb el títol de campiona d'Espanya absolut sent júnior de segon any, a més aconseguint el doblet amb la també representant de la selecció catalana Mireia Pi. Per la seva banda, la cadet Maria Pomés es va penjar la medalla de palta de la seva categoria, la mateixa en què els seleccionats Ton Rusiñol i Adriel Pons van ser 2n i 3r, respectivament, entre els nois..

La sortida final masculina va donar un altre títol elit absolut al català Àlex Marín (Commençal 21) i seguit d'un altre català i campió sub23 en el seu primer any en la categoria Adrián González (Moto Club Sant Andreu), en una nova demostració catalana amb el quart millor temps absolut d'Ignasi Jorba (Moto Club Sant Andreu), subcampió sub23. El campió júnior, complint els pronòstics, no va ser un altre que el català Pau Menoyo, també competint amb l'equip UCI Commençal 21 amb el que aquest any ja s'ha estrenat guanyant en Copa del Món, liderant així una categoria júnior on la selecció catalana sumava el bronze amb Pau Jorba.

A banda d'aquests grans resultats amb els mallots de campió d'Espanya d'Aina González, Àlex Marín, Adrián González i Pau Menoyo, el ciclisme català va sumar també els títols màster 30B de Pasqual Canals (Moto Club Sant Andreu de la Barca), màster 40A de Jordi Bago (Club BTT La Garriga), màster 50A de Jordi Lago (Club Ciclisme Molabikes), màster 50B de Samuel Galí (Pure Riding Bike Park Osor) i màster 60 d'Antoni Prat (Club Esportiu Open Natura).