Els Campionats de Catalunya de Pista, entre el 27 i el 29 de juliol

23/07/2021
Pista

Els Campionats de Catalunya de Pista, entre el 27 i el 29 de juliol

El ciclisme en pista serà el gran protagonista la propera setmana amb la disputa dels Campionats de Catalunya de Pista 2021 entre el dimarts 27 i el dijous 29 de juliol. El Velòdrom Municipal d'Horta-Barcelona acollirà tres sessions de tarda-vespre de competició en què es repartiran els títols de campions de Catalunya per a les categories elit, sub23, júnior i cadet, si bé també s'inclourà competició per a les categories infantils i alevins.

Durant els tres dies de competició, es repartiran els títols de l'òmnium de fons , que inclourà les proves de persecució, eliminació, escratx i puntuació, l'òmnium de velocitat, amb les proves de 500m/km, keirin i velocitat, així com els títols propis de madison i de keirin. De la mateixa manera, sense comptar com a Campionat de Catalunya en unes categories que ja van tenir els seus campionats el maig a Mataró, hi ha programat un òmnium per a infantils (200m, velocitat, escratx i longest lap), alevins (eliminació, escratx i longest lap) i critèriums de persecució olímpica i longest lap.

El dimarts 27 serà el dia que determinarà els campions de Catalunya de fons, que començaran amb unes classificatòries en escratx en cas de superar els 25 participants elit i júniors junts. Posteriorment, es disputaran les finals de persecució individual, amb els temps acreditats a la Lliga de Pista de la setmana anterior, i es disputara n les proves d'eliminació, escratx i puntuació separant les curses de cadet masculí, open fèmines (elit, sub23, júnior i cadet) i l'open masculí.

El dimecres 28 serà el dia que es repartiran els títols específics de madison i keirin, proves sempre espectaculars que tindran el seus premis tant per les categories open com els cadet. La prova de keirin (separat amb tres rondes de classificatòries, semifinals i fantils) servirà per seguir determinar el Campionat de Catalunya de velocitat, a sumar-li les proves de 500m/km realitzades ja al Dia del Rècord, però a banda la tarda també estarà marcada en el programa per la disputa del critèrium de persecució olímpica, oberta a equips de 4 ciclistes en el cas masculí, que faran 3000m de recorregut, i de 3 en el cas femení, amb 2000m a recórrer.

Per últim, el divendres 29 serà el definitiu per completar l'òmnium de velocitat d'aquest Campionat de Catalunya, amb la disputa de la prova de velocitat, començant pels 200m classificatoris i repartint finalment els títols per a open i cadets. Durant la jornada, a més, alevins i infantils disputaran també les seves proves d'eliminació, velocitat, escratx i un longest lap que tancarà el programa, obert per a totes les categories.

Inclosos dins el programa del Trofeu Internacional de Barcelona, els Campionats de Catalunya de pista 2020 van tenir els com a vencedors de l'òmnium de fons a Albert Masana i Laura Rodríguez, mentre que els velocistes Helena Casas i Gerard García s'enduien els títols de keirin.

Les inscripcions per al Campionat de Catalunya de Pista 2021 tanquen diumenge a les 24h.

Programa dimarts 27 Campionat de Catalunya:

  • si és necessari per número de participació, es farà un scratch classificatori
  • 17h: Persecució
  • 17.40h: Eliminació
  • 18.45h: Escratx
  • 19.40h: Puntuació
  • 20.50h: Ceremònies protocolàries

Programa dimecres 28 Campionat de Catalunya:

  • 17h: Classificatòries keirin
  • 18h: Critèrium persecució olímpica
  • 19h: Semifinals keirin
  • 19.30h: Final persecució olímpica
  • 19.45h: Finals keirin
  • 20.10h: Madison
  • 21.45h: Cerimònies protocolàries

Programa dijous 29 Campionat de Catalunya:

Fotografia: Natascha Chekannikova (www.natascha.es)