David Gómez guanya a Sant Jaume i consolida el liderat de les Grans Clàssiques

25/07/2021

El vigent líder del campionat de Grans Clàssiques-Trofeu Joan Casadevall, l'anterior venceddor David Gómez (Antiga Casa Bellsolà Girona), va imposar-se aquest dissabte en la 48a edició del Trofeu Baix Penedès disputat a Sant Jaume dels Domenys, amb 130 ciclistes en la línia de sortida i sota la organització de la Unió Ciclista Igualadina.

La cursa es va desenvolupar en el ja tradicional circuit de la cursa penedesenca, amb les 7 voltes al  recorregut exigent de 16km i 180m D+, i amb una calor prou intensa. Tot i l'alt ritme imposat pels ciclistes durant tota la jornada, cobrint la cursa a 45km/h de mitjana, aquesta es va haver de resoldre en un llarg i intens esprint en el que Gómez va acabar imposant la seva punta de velocitat davant del campió d'Espanya elit Benjamí Prades (Vigo Rías Baixas), segon a la general del calendari, mentre que el danès Niklas Jacon Nissen (Controlpack Badia) ocupava el tercer lloc del podi. Per equips, el Team MP Group fou el millor conjunt del dia.

Amb aquest resultat Gómez consolida el liderat de les Grans Clàssiques - Trofeu Joan Casadevall, situant-se amb 348 punts al capdamunt de la general, 50 més que Prades que manté la segona posició. Prades serà l'únic que li podrà discutir la victòria final a Gómez, que es decidirà en la útlima prova del calendari, la II Gran Clàssica Modest Capell de Torregrossa del proper 2 d'octubre, una cita que el mateix Gómez ja va vèncer en la seva primera i única edició celebrada el 2020.