Sergio Garrote, or olímpic en CRI

31/08/2021
Paraciclisme

El ciclista de Viladecans Sergio Garrote ha guanyat la medalla d'or olímpica en la CRI categoria H2 dels Jocs Paralímpics de Tokyo 2020.

En un recorregut de 16kms que s'ajustava força bé a les seves característiques, el handbiker català ha fet una crono excel·lent des de la mateixa sortida. En el punt intermig (km 8) ja marcava el millor temps, però només era 2" més ràpid que el seu principal rival, l'italià Luca Mazzone. Tot feia preveure un final molt ajustat com així ha estat, ja que el handbiker del Club Ciclista Sant Boi s'ha acabat imposant per només 26 centèssimes a Mazzone per emportar-se la somiada medalla d'or olímpica cap a casa. El francès Florian Jouanny ha estat tercer.

Després de creuar la línia d'arribada, un emocionadíssim Garrote dedicava "aquesta medalla a la meva família, a la meva dona i la meva filla, ja que elles han fet la feina i jo només ho he executat".

El ciclista del CC Sant Boi competia també en la prova en ruta de la mateixa categoria H2, en la que va haver de claudicar davant l'exhibició del francès Jouanny que va emportar-se l'or de forma sorprenent. Mazzone va tornar a ser plata, i Garrote es penjava el seu segon metall als Jocs amb un bronze al finalitzar tercer.

La darrera prova de la categoria H2 comptava amb dos catalans, Sergio Garrote i Israel Rider, que van haver de conformar-se amb un 5è lloc en el Team Relay junt a Garcia-Marquina.

Aquests èxits es sumen a un palmarés impresionant, on hi figuren els recents sotscampionats mundials tant en ruta com CRI com Team Relay aconseguits a Cascais, la Copa del Món de 2019, o nombrosos èxits a nivell nacional.

[Foto crèdits: RFEC]