Tot a punt per iniciar els Campionats del Món de Trial a Vic

01/09/2021
Trial

Tot a punt per iniciar els Campionats del Món de Trial a Vic

Aquest dijous, dia 2 de setembre, es dona el tret de sortida als Campionats del Món de Trial UCI 2021 que fins diumenge es disputaran a Vic. El circuit del Mas de Bigues està en condicions òptimes per rebre els millors riders de l’especialitat en una de les cites més importants del calendari de la Unió Ciclista Internacional, al qual els espectadors tindran entrada gratuïta.

Els campionats arrencaran amb la prova per equips nacionals, que començarà a les cinc de la tarda i se celebrarà en una zona de pedra sobre terreny irregular. Cada equip estarà integrat per un mínim de tres riders i un màxim de cinc, havent de pertànyer a diferents categories: elit femení, elit masculí 20’’, elit masculí 26’’, junior 20’’ o junior 26’’. El format de competició serà molt àgil ja que els participants de cada selecció realitzaran la zona un darrere l’altre i aniran acumulant punts en funció de la dificultat que escullin en els cinc sectors que inclou la zona.

Un total de 12 països opten al títol. L‘equip espanyol serà a priori el gran candidat a la victòria; l'esquadra amfitrona és la delegació més nombrosa a Vic (amb 20 riders inscrits) i compta amb un brillant palmarès en la competició que es concreta en més de vint títols des de l’any 1986 i havent guanyat els últims dos mundials disputats (2018 i 2019). Recordem que el campionat de l’any passat es va cancel·lar a causa de la pandèmia. El seu principal rival serà França, que ha sumat una quinzena de títols els últims anys i del 2015 al 2017 de forma consecutiva. També cal tenir en compte a Alemanya, la única selecció que ha pogut fer ombra a Espanya i França les darreres dècades, amb un títol mundial l’any 2014. La composició definitiva dels equips nacionals no es coneixerà fins el mateix dijous al matí.

Eloi Palau, Domènec Lladó (elit 20"), Martí Vayreda, Sergi Llongueras i Pol Tarrés (elit 26"), la fèmina Laia Esquís i els júniors Martí Riera, Josep Sabé, Nil Benítez, Martí Yélamos i Conrad Navarro són els participants catalans dins la convocatòria de la selecció espanyola.
 

Es Campionats del Món de Trial UCI 2021 en xifres
  • 4 dies de competició .
  • 6 títols mundials en joc
  • 121 riders inscrits representant a 20 països: 34 participants a la categoria elit masculina 20", 31 a elit masculina 26’’, 22 a elit femenina, 23 a junior 20’’, 11 junior 26’’
  • Circuit de 6 zones: 5 per a la competició individual i 1 per al campionat per equips .
  • Superfície total de 4.200 m2: 3.000 m2 zona de competició i 1.200 m2 zona tècnica .
  • Feia 32 anys que Catalunya no acollia uns Campionats del Món de Trial i 21 que no se celebraven a l’Estat espanyo

Fotografia: Trialsport