Barcelona gaudeix de l'espectacle del ciclisme urbà amb descens i eliminator

02/10/2021
BTT

Barcelona ha tornat a ser l'epicentre del ciclisme urbà aquest dissabte 2 d'octubre amb la disputa del Cycling Week Barcelona. La muntanya de Montjuïc ha estat la seu encarregada d'acollir dues proves de gran nivell com són el Down Urban Barcelona i la prova final de la Copa del Món d'Eliminator 2021. Els joves catalans Adriel Pons i Aina González han estat els més ràpids a la prova del descens urbà, mentre que Jeroen Van Eck i Gaia Tromena s'han assegurat el seu títol en el calendari mundial l'eliminator.

Al matí, es va disputar el Down Urban Barcelona i tot seguit, es va celebrar la Copa del Món d'Eliminator. Les 'Fonts de Montjuïc' van presenciar dos grans espectacles que es van desenvolupar de manera frenètica. Un escenari de Barcelona que el proper 2022 acollirà el Campionat Mundial d'aquesta especialitat d'eliminator (XCE).

Adriel Pons, sorpresa en el descens
El primer torn era per la prova del Down Urban Bcn. Salts, escales, velocitat i tècnica. Una prova que sempre deixa impressionats a tots els assistents i on el cadet Adriel Pons, aquest curs becat per la FCC al Centre de Tecnificació Esportiva del Ripollès, va impressionar especialment amb la seva victòria.

A la primera mànega, el més ràpid va ser Guillem Jorba (Moto Club Sant Andreu), el que el va posicionar com el gran favorit, amb els seus companys d'equip Ignasi Jorba i Adrián González, com a aspirants al triomf. No obstant això, a la segona mànega, va aparèixer el gran protagonista de la cita, Adriel Pons (CE BTT Prades). El jove ciclista va marcar un temps estratosfèric de 01:04:66. Encara que, Ignasi Jorba i Adrián González van estar molt a prop, es van quedar a centèsimes de la victòria, que es va endur Pons. En fèmines, la campiona catalana de la disciplina Aina González va sortir molt contenta amb la seva actuació, sent la campiona.

Els doblets de Van Eck i Tromena
Després venia el torn de la Copa del Món d'Eliminator, que vivia a Barcelona la ronda final del seu calendari 2021. Al Time Trial, per decidir les graelles de les eliminatòries, el suec Olstam, va marcar el millor temps, deixant clar que en la lluita entre el campió del Món, Gegenheimer, i el campió d'Europa, Van Eck, hi hauria més rivals. I és que en les diferents eliminatòries van saltar espurnes entre els favorits. La igualtat era màxima, i tots van haver de exigir-se per arribar a la gran final. En ella, Van Eck i Gegenheimer van tenir un cara a cara espectacular, en què Van Eck va fer gala de la seva explosivitat i es va fer amb la victòria. Aconseguint el seu tercer triomf consecutiu a Barcelona. Gegenheimer i Serres van completar el podi.

En categoria femenina, Gaia Tormena va destacar des de la primera ronda i tan sols, l'alemanya Fromberger li va poder fer ombra. Tot i això, la Campiona del Món va tenir el seu dia i va guanyar amb autoritat, per davant de Fromberger i de Vries. Els dos vencedors van demostrar un gran estat de forma, guanyant la Copa del Món XCE de Barcelona i proclamant-se vencedors de la general de la Copa del Món 2021. Alhora, van guanyar la prova de Short Track a l'esprint.

La selecció catalana comptava amb representació en la cita d'eliminator, amb un grup de sis ciclistes que reunia tant habituals de la bicicleta de muntanya com del descens, començant per uns Ignasi Jorba i Sara Gay que el 2020 es van proclamar campions d'Espanya de la modalitat en aquest mateix escenari barceloní. Justament el mateix Jorba començava amb mal peu la competició i es quedava sense la opció de classificar a causa d'inoportuns problemes mecànics a la primera ronda. Per la seva banda, els seus companys Adrián González (13è absolut) i Xavi Ariza (15è) arribaven a quarts de final. Per la seva banda, entre les fèmines, Sandra Jordà va classificar-se per la final, signant la 4ª posició final. Just darrere, quedaven les seves companyes Sara Gay (5ª) i Aina González (6ª), signant doble competició després de la victòria al Down Urban.

Fotografia: Ocisport