Jofre Cullell i Jordina Muntadas dominen el ciclocròs de Manresa

14/11/2021
Ciclocròs

Jofre Cullell i Jordina Muntadas dominen el ciclocròs de Manresa

Més de 300 ciclistes entre totes les categories s'han reunit aquest diumenge per la disputa del IX Ciclocròs Ciutat de Manresa, la cinquena prova del calendari 2021 de la Copa Catalana CX. L'olímpic Jofre Cullell (Primaflor-Mondraker) i Jordina Muntadas (Corvi Team) han estat els guanyadors en la categoria elit en una jornada organitzada per l'Esport Ciclista Manresà.

La Zona Esportiva del Congost de la capital bagenca ha estat l'escenari del ja conegut circuit del calendari català, que ha començat amb les curses màsters guanyades per Marc Clapés (Corvi Team) en màster 40, Joan Antoni Asensio (Trèvol-Bikesports) en màster 50 i Pere Batllori (Bsix-Jormat) en màster 60, com sempre un èxit de participació en unes proves d'alt nivell.

La segona sortida del dia reunia les categories de fèmines amb júniors i cadets. Entre les fèmines, Jordina Muntadas (Corvi Team) s'ha pogut endur la victòria en solitari després d'estar bona part de la cursa frec a frec amb la seva habitual rival Veerle Cleiren (Montbike Cycling Team), avui deixant enrere a la líder de la Copa Catalana, Blanca Vallès (CC Fornells de la Selva), avui tercera entre les elit. Uns segons davant seu ha arribat la guanyadora júnior, Marta Cano (BGTeam-HTI), que d'igual manera que els guanyador de la prova, el júnior Ivan Viladrich (Granfons-SB Hotels-Terres de l'Ebre), i els cadets Roc Cubí (Jufré Vic-ETB) i Sílvia Cuatrecasas (Mondepra-Radikalbikes), han demostrat el seu bon moment després del darrer cap de setmana en proves internacionals amb la selecció catalana.

Més de 100 participants entre les categories pre-benjamí i infantils han pres la sortida posteriorment a les proves de promoció (classificacions de totes les categories), abans de donar pas a la prova elit masculina, com sempre un moment de molt gran expectació.

La primera fila la lideraven dos ex campions campions de Catalunya de ciclocròs com són Jofre Cullell (Primaflor-Mondraker) i Tomàs Misser (Club Ciclista El Corredor), acompanyats en les primeres voltes pel líder de la Copa Catalana elit Xavier Ariza (La Torreta Bike), el líder sub23 Nil Solà (Biking Point) i Àlex Ruiz (Globalia-Salamanca), molt regular durant la temporada. El grup de cinc ha començat a tensar-se amb intents en solitari com el de Misser, però a la segona meitat de cursa, Jofre Cullell ha premut l'accelerador per acabar creuant la meta en solitari amb 38 segons d'avantatge sobre Misser i poc més d'un minut sobre Nil Solà (Biking Point), extraordinari tercer absolut, en la línia de les seves primeres curses estrenant categoria sub23. Ariza i Ruiz han acabat així als primers llocs després del podi, just abans del vencedor màster 30, un Josep Chavarría (Cloot Factory Racing) que ha anat remuntant posicions en una gran cursa.

Cullell, d'aquesta manera signava la seva tercera victòria consecutiva després de La Garriga i Masquefa per agafar així el liderat de la Copa Catalana abans de la prova de Sant Joan Despí, que donarà continuïtat al calendari el proper diumenge amb les inscripcions ja obertes.

Guanyadors IX Ciclocròs Ciutat de Manresa:

  • Elit: Jofre Cullell (Primaflor-Mondraker)
  • Sub23: Nil Solà (Biking Point)
  • Fèmines: Jordina Muntadas (Corvi Team)
  • Júnior: Ivan Viladrich (Granfons-SB Hotels-Terres de l'Ebre) i Marta Cano (BGTeam-HTI)
  • Cadet: Roc Cubí (Jufré Vic-ETB) i Sílvia Cuatrecasas (Mondepra-Radikalbikes)
  • Màster 30: Josep Chavarría (Cloot Factory Team)
  • Màster 40: Marc Clapés (Corvi Team)
  • Màster 50: Joan Antoni Asensio (Trèvol-Bikesports)
  • Màster 60: Pere Batllori (Bsix-Jormat)
  • Classificacions completes de totes les categories