Muntadas i Cullell, dobles vencedors a Gurb i Vic

28/11/2021
Ciclocròs

Muntadas i Cullell, dobles vencedors a Gurb i Vic

Jordina Muntadas (Corvi Team) i Jofre Cullell (Primaflor Mondraker), els actuals líders de la Copa Catalana de Ciclocròs 2021, han estat també els grans protgonistes de la doble cita osonenca del calendari d'aquest cap de setmana, vencent tant a Gurb com a Vic i afiançant i ampliant els seus respectius liderats.

1r Ciclocròs Gurb
La localitat de Gurb s'estrenava dissabte al calendari de ciclocròs català en el que era la setne cita del calendari Open, i en aquest cas sense Kids per coincidència amb la clausura infantil al Circuit de Catalunya. En una martinal força fresca, els 176 inscrits/es s'enfrontarien al recorregut de 2kms per volta dissenyat pel Club Ciclista Gurb, exigent i divertit segons opinió dels mateixos protagonistes. Obririen el foc les categories M40, M50 i M60 que farien 6, 5 i 4 voltes respectivament. En M40 el líder Marc Clapés (Corvi Team) es veuria superat per Arnau Rota (Biketraining CC), que trencaria la cursa en la tercera volta per imposar-se en solitari amb 20" davant del mateix Clapés i Bernat Pou (Cicles Vic). La cursa de M50 tindria com a protagonista Emilio Vivian (CC Sant Boi), en la seva persecució del liderat de la categoria. Pere Joan Roig (VilaBike's) seria segon i el líder Joan Antoni Asensio (Trevol Bikesports) finalitzava tercer. La categoria de M60 era dominada per Pere Batllori (Bsix Jomat), que resultaria vencedor amb 21" sobre el líder de la categoria Rene Ives (Montornés CC9 i 28" per davant de Ricard Sans (Cicles Sans), que completava el podi.

La segona cursa programada era la de cadets, júniors i fèmines, que farien 5, 6 i 7 voltes respectivament. Entre els cadets, gran victòria del jove Roc Cubí (Jufré Vic ETB) imposant-se a l'esprint a Martí Carrillo (Montbike Cycling Team), mentre que el seu company Matisse Van Kerckhove completava el podi masculí. Entre les fèmines, la líder cadet Sílvia Cuatrecasas (Mondepra Radikalbikes) no donava cap opció a les seves rivals i es presentava a meta amb més de dos minuts sobre la polivalent Kyra Galí (EC Vilajuiga) i tres sobre Marina Javierre (Squadra Sterrato). La categoria junior va oferir com sempe un gran espectacle, i Carlos Gámez (Lliçà d'Amunt CC) va imposar-se i va consolidar el liderat després de no participar en l'última prova degut a la seva presència en les proves basques de l'Open d'Espanya. Adrià Franquesa (UCV Bikesports Ford Nicolàs) i Ivan Viladrich (Gran Fons SB Hotels Terres de l'Ebre) completarien el podi masculí. Entre les fèmines, Nicole Castillo (La Torreta Bike) s'imposaria a la líder Laia Bosch (Costa Brava Mediterraneasn Foods). Finalment, en la competició reina de fèmines, nova victòria de Jordina Muntadas (Corvi Team). La líder de la competició reeditaria un duel ja clàssic aquesta temporada amb la lleidatana Blanca Vallès (Fornells de la Selva CC), que acabaria segona a 38". Eli Escursell (Meruelo CC) completaria el podi lluny de les dues primeres classificades.

La darrera prova de la matinal seria la cursa S23, elit i M30 masculines. Jofre Cullell (Primaflor-Mondraker) continua mostrant un grandíssim estat de forma i va obsequiar als assitents amb una nova i contundent victòria, liderant la prova des de la primera volta en solitari sense que ningú li pogués disputar el liderat. El veterà Tomàs Misser (El corredor CC) signava un esplèndid segon lloc elit, mentre que el jove Nil Solà (Biking Point) feia 3r escratx i 1r S23, consolidant el liderat de la seva categoria. El campió català de marató BTT 2021 Xavier Ariza (La Torreta Bike) completaria el podi elit, mentre que David Domínguez (Globalia Salamanca) i Lluc Coma (Irontech Tecnic Ambisist) acompanyarien Solà en el de S23. En la categoria M30 nova exhibició de Josep Chavarría (Cloot Factory Team), aconseguitn la seva 4a victòria parcial en 4 curses en les que havia participat fins dissabte, i demostrant que quan està en forma és un dels gran especialistes catalans de la disciplina. L'acompanyarien al podi Enric Bau (Calma St Julià CC) i Mattia Panagotti (Les Franqueses UC).

Vencedors CX Gurb per categories

  • Cadets: Sílvia Cuatrecasas (Mondepra Radikalbikes) i Roc Cubí (Jufré Vic ETB) 
  • Juniors: Nicole Castillo (La Torreta Bike) i Carlos Gámez (Lliçà d'Amunt CC)
  • S23: Nil Solà (Biking Point)
  • Elit: Jordina Muntadas (Corvi Team) i Jofre Cullell (Primaflor-Mondraker) 
  • M30: Josep Chavarría (Cloot Factory Team)
  • M40: Arnau Rota (Biketraining CC)
  • M50: Emilio Vivian (CC Sant Boi)
  • M60: Pere Batllori (Bsix Jomat)
  • Equips: Jufré Vic ETB

Totes les classificacions CX Gurb

8è GP CX Ciutat de Vic
La segona jornada de la Copa Catalana Ciclocròs es viuria diumenge al CX Ciutat de Vic, prova que acollirà els Campionats d'Espanya 2023 de l'especialitat, i que reuniria més de 340 ciclistes (214 ciclistes en les categories Open i 127 en promoció) en una matinal de nou molt fresca a la capital osonenca.

En les curses dels màsters 40, 50 i 60 s'han tornat a veiure moltes emocions. D'entrada, Arnau Rota (Biketraining CC) aconseguia el seu segon triomf del cap de setmana derrotant a Marc Clapés (Corvi Team) en l'sprint M40, mentre que Jordi Godayol (Calma St Julià) completaria el podi i Clapés conservaria el liderat de la categoria. Entre els màsters 50, Emilio Vivian (CC Sant Boi) també tornaria a repetir victòria, i a més arrebataria el liderat a Joan Antoni Asensio (Trevol Bikesports) que seria 2n, i Pere Joan Roig (VilaBike's) pujaria al tercer esglaó del podi. Finalment en M60, Ricard Sans (Cicles Sans) s'emportaria la primera victòria de la temporada i s'apropava al liderat que manté René Ives. Antonio Muñiz (Alt Penedès) seria 2n i Xavier Serra (Calma St Julià CC) 3r.

La segona tongada de curses seria la de les categoires cadets, juniors i fèmines. Entre els cadets, Martí Martínez (E CC Baix Ter) s'imposaria davant un Martí Carrillo (Montbike Cycling Team) que es tornava a quedar a les portes de la victòria, mentre que Roc Cubí (Jufré Vic ETB) completaria el podi i mantindria el liderat a la general. En fèmines, el mateix guió que a Gurb i amb les mateixes protagonistes: victòria en solitari per Sílvia Cuatrecasas (Mondepra Radikalbikes) afiançant el liderat català, segon lloc per Kyra Galí (EC Vilajuiga) i tercer per Marina Javierre (Squadra Sterrato). Entre els júniors, Adrià Franquesa (UCV Bikesports Ford Nicolàs) aconseguiria el seu segon triomf de la temporada imposant-se amb 17 sobre Ivan Viladrich (Gran Fons SB Hotels Terres de l'Ebre) i 58" sobre Pau Pujol (Jufré Vic ETB). Carlos Gámez (8è) manté el liderat junior. Entre les fèmines, la nouvinguda a la categoria Marta Cano (BGTeam HTI) s'imposari amb solvència per davant de Laia Bosch (Costa Brava Mediterraneasn Foods) i Nicole Castillo (La Torreta Bike)Bosch continua liderant la general junior fèmines. En la cursa reina de fèmines, nova victòria incontestable de la líder Jordina Muntadas (Corvi Team). La ciclista de Seva era profeta a la seva comarca i aconseguia la seva cinquena victòria de l'any i la segona del cap de setmana, en imposar-se amb comoditat sobre Blanca Vallès (Fornells de la Selva CC) i Veerle Cleiren (Montbike Cycling Team).

Pel que fa a les categories masculines S23, elit i M30, el gironí Jofre Cullell (Primaflor Mondraker) signava el doblet del cap de setmana i la seva sisena victòria consecutiva, demostrant que pot arribar en un gran estat de forma als campionats del tram final de temporada hivernal. Tomàs Misser (El Corredor CC) es quedava aquest cop a només 20" de Cullell, mentre que el ciclista local Albert Poblet (Jufré Vic ETB) completaria el podi precedint al professional Marc Brustenga (Trek Segafredo), que era 4t. Nil Solà (Biking Point) repetia la victòria S23 aconseguint un meritori 8è lloc escratx i conservant el maillot de líder de la categoria, mentre que David Domínguez (Globalia Salamanca) repetia el 2n lloc i Pau Viladelbosch (TerBikes Baix Ter) completaria el podi. Finalment, segona victòria del cap de setmana per Josep Chavarria (Cloot Factory Team) en M30, amenaçant ja el liderat de David Álvarez (Cicles Vic) que era 3r a meta, just per darrera d'Enric Bau (Calma Sant Julià CC).

Vencedors GP Ciutat de Vic per categories

  • Cadets: Sílvia Cuatrecasas (Mondepra Radikalbikes) i Martí Martínez (E CC Baix Ter) 
  • Juniors: Marta Cano (BGTeam HTI) i Adrià Franquesa (UCV Bikesports Ford Nicolàs) 
  • S23: Nil Solà (Biking Point)
  • Elit: Jordina Muntadas (Corvi Team) i Jofre Cullell (Primaflor-Mondraker) 
  • M30: Josep Chavarría (Cloot Factory Team)
  • M40: Arnau Rota (Biketraining CC)
  • M50: Emilio Vivian (CC Sant Boi)
  • M60: Ricard Sans (Cicles Sans)

Totes les classificacions CX Vic Open

Pel que fa a les curses de promoció, com sempre han estat molt animades i concorregudes, veient-se encara moltes bicicletes BTT (permeses segons normativa) però cada cop més bicicletes de CX també. Per molts participants, a més, el ciclocròs és la "benvinguda" a les noves categories 2022 i una forma d'anar matant el cuquet davant la temporada 2022 que està per venir.

La propera cita de la Copa Catalana de Ciclocròs serà el proper diumenge dia 5 a Osca, una cita que ja té les inscripcions obertes.

[Foto crèdits: Corvi Team]