Cullell i Muntadas tornen a manar en el fang d'Osca

06/12/2021
Ciclocròs

Cullell i Muntadas tornen a manar en el fang d'Osca

La Copa Catalana de Ciclocròs 2021 ha viscut aquest diumenge 5 de desembre la seva novena data puntuable amb la disputa del 5è Ciclocross Ciudad de Huesca. Una norantena de ciclistes han participat a la prova compartida del calendari català amb la Copa Aragonesa de la modalitat hivernal, en una jornada on el fang, el fred i el fort vent han marcat les proves.

Els líders de la competició, Jordina Muntadas i Jofre Cullell, han seguit demostrant el seu domini en el que portem de temporada i han sumat de nou dues victòries contundents. En el cas de Muntadas (Corvi Team) s'ha endut una vegada més la victòria per davant de Veerle Cleiren (Montbike Cycling Team), que ha creuat la meta més d'un minut després, amb el podi femení completat per Lilian Soriano (Edelweiss Laguarta Bikes), en la sortida en què es vivien les victòries júnior de Adrià Franquesa (Bikesports-Ford Nicolás) i Laia Bosch (Costa Brava Mediterranean Foods) i dels cadets Matisse Van Kerckhove i Núria Hernández (Montbike Cycling Team).

Per la seva banda, el biker olímpic Jofre Cullell (Primaflor-Mondraker) també s'ha pogut endur la victòria en solitari, després d'un inici de cursa en què noms importants com els d'Albert Poblet (Jufré Vic-ETB) o Xavi Ariza (La Torreta Bike) han lluitat per les primeres posicions des de l'inici, finalment el 2n lloc ha estat per un Àlex Ruiz (Globalia-ECS Salamanca) que segueix demostrant la seva regularitat durant tota la temporada, mentre que el jove aragonès Javier Zaera (Huesca La Magia) resisitia amb una gran cursa per ser el 3r absolut i guanyador sub23. Per la seva banda, Josep Chavarría (Cloot Factory Team) ha tornat a ser el millor màster 30, després d'una primera sortida en la resta de categories de veterans amb victòries de Marc Clapés (Corvi Team) en màster 40, Joan Antoni Asensio (Trèvol-Bikesports) en màster 50 i René Ives (Club Ciclista Montornès) en màster 60.

Galeria de fotos (crèdits @ciclismobasearagones)

V Ciclocross Ciudad de Huesca:

  • Elit: Jofre Cullell (Primaflor-Mondraker)
  • Fèmines: Jordina Muntadas (Corvi Team)
  • Sub23: Javier Zaera (Huesca La Magia)
  • Júnior: Adrià Franquesa (Bikesports-Ford Nicolás) i Laia Bosch (Costa Brava Mediterranean Foods)
  • Cadet: Matisse Van Kerckhove i Núria Hernández (Montbike Cycling Team) 
  • Màster 40: Marc Clapés (Corvi Team)
  • Màster 50: Joan Antoni Asensio (Trèvol-Bikesports)
  • Màster 60: René Ives (Club Ciclista Montornès)
  • Per equips: Montbike Cycling Team
  • Totes les classificacions completes

Amb aquests resultats, Muntadas i Cullell amplien la seva avantatge al capdavant de la classificació general elit. Nil Solà, tot i la seva absència a Osca, es manté líder en S23 i Adrià Franquesa es posa líder en júniors amb 10 punts sobre l'absent Carlos Gámez. En fèmines junior Laia Bosch i en cadets Sílvia Cuatrecasas mantenen els maillots grocs. En cadets masculí Roc Cubí segueix al capdavant, igual que Marc Clapés en M40 i René Ives en M60. En categoria M50 Joan Antoni Asensio recupera el maillot groc després de la seva victòria a Osca, amb només 15 punts sobre Emilio Vivian, i en M30 David Álvarez resisteix al capdavant amb només 45 punts sobre un Josep Chavarria que compta les seves participacions per victòries.

La Copa Catalana CX 2021 (Tota la informació) encara ja d'aquesta manera la seva recta final, amb la pròxima data el proper diumenge 12 amb el Trofeu Joan Soler de Manlleu, avantsala del Campionat de Catalunya de La Seu d'Urgell del diumenge 19 de desembre, les dues cites ja amb inscripcions obertes.

[Foto crèdits: Ciclismo Base Aragonés]