La Copa Catalana Internacional Biking Point 2022 es posa en marxa a Banyoles

22/02/2022
BTT

La Copa Catalana Internacional Biking Point 2022 es posa en marxa a Banyoles

La Copa Catalana Internacional Biking Point 2022 es posarà en marxa els propers 26 i 27 de febrer a la ja mítica prova inaugural de Banyoles, tota una Hors Categorie UCI que reunirà al Pla de l'Estany més de 900 ciclistes de 35 nacionalitats en dos dies apassionants de curses que serviran per donar el tret de sortida al calendari català però també al XCO internacional, tot plegat sota l'organització d'Ocisport.

Un circuit exigent de 6kms per volta a l'entorn del Puig Sant Martirià i a tocar de l'Estany de Banyoles serà l'escenari de les curses de cadets, màsters 30 i fèmines el dissabte 26. En aquesta categoria femenina, més de 160 ciclistes lluitaran per la victòria amb una graella plena de grans noms internacionals, encapçalats per la campiona olímpica Jolanda Neff i la campiona mundial i número 1 del rànking UCI Evie Richards, vencedora les dues darreres edicions de la cursa gironina. Al seu costat, noms com el de l’actual campiona del Món XCM i campiona del Món XCO U23, Mona Mitterwallner, la campiona mundial XCM Ramona Forchini, la campiona europea XCM Natalia Fischer, la Top 10 mundial Linda Indergand, o les campiones nacionals Rocío del Alba (Espanya), Janika Loiv (Estònia), Raquel Queirós (Portugal), Yana Belomoina (Ucraïna), Jitka Čábelická (República Txeca) o Savilia Blunk (Estats Units).

El diumenge serà el torn de les categories màsters 40, 50 i 60, que precederian la sortida de la UCI Junior Series, i el programa s'enllestirà amb la cursa per S23 i elits masculins. La graella presentarà noms de primer ordre mundial: el campió americà i mexicà Gerardo Ulloa, el guanyador de 2022 Henrique Avancini, el campió sudafricà Alan Hatherly, el campió danès Simon Andreassen, el nº 7 mundial Vlad Dascalu, el bronze olímpic David Valero, el campió francés Maxime Marotte, els italians Luca Braidot o Juri Zanotti, el suís Filippo Colombo, el campió S23 americà Riley Amos, o el català Jofre Cullell són alguns dels noms que conformaran una graella d'autèntic luxe, el que assegura gaudir d'una de les millors curses XCO que es poden veure a Europa. 

Els horaris previstos de la primera prova d'aquesta Copa Catalana Internacional, que també puntuarà per la SuperCup Massi, són:

Divendres 25
12h-17h Recollida de dorsals 
 
Dissabte 26
08h-17h Recollida de dorsals (fins 30 minuts abans de cada cursa)
10:00h Sortida Cadet
12:00h Sortida Màster 30
14:00h Entrega de premis Cadet i Màster 30
15:30h Sortida Femenina (Totes les categories)
17:15h Entrega de premis categories femenines
 
Diumenge 27
08-11h Recollida de dorsals
09:00h Sortida Màster 40/50/60
10:40h Sortida UCI Junior Series
12:30h Sortida Elit i S23
14:15h Entrega de premis

Tota la informació CCI Banyoles

Streaming TV en directe
La prova de Banyoles també serà el debut del ciclisme català en l'streaming TV EsportPlus, la plataforma engegada per la Fundació UFEC i a través de la qual, i gràcies a l'acord amb la FCC, es podran veure alguns dels millors esdeveniments del nostre calendari en directe.

Un calendari 2022 de nou proves
Banyoles serà la punta de llança d'un calendari de nou proves que portarà els ciclistes arreu de la geografia catalana, i que es tancarà com ja és habitual a finals de setembre en el marc de la Sea Otter Europe de Girona. L'any passat Txell Figueras i Cristofer Bosque foren els vencedros del calendari, i defensaran els seu títols en els seus nous equips. Les cites previstes per aquest any són:

  • 26 i 27 de febrer - Banyoles (UCI HC)
  • 02 d'abril - Barcelona (UCI C1)
  • 09 i 10 d'abril  - Corró d'Amunt (UCI C2)
  • 23 i 24 d'abril - Santa Susanna (UCI C1)
  • 29 de maig - Cala Ratjada-Mallorca (UCI C1)
  • 12 de juny - Vall de Lord
  • 18 de juny - Vallnord Pal-Arinsal (UCI C1)
  • 10 de setembre - Vall de Boí (UCI C2)
  • 24 i 25 de setembre - Girona Sea Otter Europe (UCI C1)

Tota la informació de la Copa Catalana Internacional Biking Point

[Foto crèdits: Anna Olea / Ocisport]