La Santa Vall donarà el tret de sortida a la Copa Catalana BTT Marató 2022

25/02/2022
BTT

La Santa Vall donarà el tret de sortida a la Copa Catalana BTT Marató 2022

El diumenge 6 de març arranca a Sant Gregori (Girona) la Copa Catalana de BTT Marató 2022, amb la disputa de La Santa Vall, la primera de les cinc cites previstes en aquest calendari competitiu de la mitja distància en bicicleta de muntanya.

El recorregut previst per la organització, a càrrec de Klassmark Club Esportiu, és un festival de corriols i singletracks de tot tipus que faran les delícies dels millors especialistes, amb 55 kms i uns 1.500m de desnivell positiu senyalitzats que portaran als ciclistes per la Vall del Llémena, cap a Les Serres i Constantins. Hi haurà tres avituallaments en cursa (kms 18, 32 i 45,5), així com punt mèdic, zona d'autocaravanes i demés serveis. La recollida de dorsals es podrà fer dissabte a la tarda o bé el mateix diumenge a patir de les 08.45h i la primera sortida a partir de les 10h. El temps màxim per cobrir el recorregut serà 5h.

A més d'aquest recorregut competitiu, l'esdeveniment proposa altres recorreguts i opcions pràcticament per tots els gustos, des del gravle a la BTT aventura amb distàncies i tipologies per tot nivell, que s'estendran des de dissabte fins diumenge al migdia.

Un calendari català amb cinc cites
El principal calendari català de BTT marató augmenta una prova respecte el calendari 2021, i presenta tres proves com a novetat en aquesta edició, en la que només repeteixen la primera prova (La Santa Vall) i la darrera (Pedals de Tros). Amb la voluntat de donar cobertura a tot el territori català, hi haurà almenys una prova per província. Per la responsable de la Comissió de BTT Anna Villar "és molt important tornar a treure calendari de BTT marató 2022, perquè dins de la mountain bike és una disciplina que cada cop guanya més adeptes i no podem restar al marge", al temps que afegia que "esperem que 2022 sigui el de consolidació d'aquesta Copa Catalana, i totes les proves siguin ben concorregudes perquè a priori presenten uns recorreguts molt atractius en diferents racons de Catalunya". El calendari 2022 el conformen les següents cites:

06/03 - La Santa Vall (Klassmark CE, Sant Gregori · Girona)
03/04 - V Open Escapa Torrelles de Foix (Open Natura CE, Torrelles de Foix · Barcelona)
04/06 - GarriguesBike (CE Castelldans, Castelldans · Lleida)
10/07 - L'Esquella (L'Esquella Club Pirinenc, Ribes de Freser · Girona)
16/10 - Pedals de Tros (BTT Queralt, Santa Coloma de Queralt · Tarragona)