Cullell i McConnell, guanyadors de luxe a la Copa Catalana BTT de Santa Susanna

24/04/2022

El municipi de Santa Susanna (Maresme) ha viscut aquest cap de setmana del 23 i 24 d'abril un cap de setmana de XCO de primer nivell mundial amb la disputa de la prova de Copa Catalana BTT Internacional Biking Point, una cursa que ha tingut en Jofre Cullell i en l'australiana Rebecca McConnell (Primaflor-Mondraker-Genuins) dos vencedors d'alt nivell en un cap de setmana ple d'activitats.

S'acosta el moment crucial de la temporada i els ciclistes són conscients que han d'agafar el millor punt de forma competitiu. Els gairebé set quilòmetres de traçat que contenen tota l'essència de la bicicleta de muntanya amb enders revirats, dures ascensions i una llarga baixada final que el converteix en un dels circuits més complets del calendari. Dur, divertit i natural. I afegint-hi vent i pluja, quedava una prova exigent i espectacular.

Dissabte, a la prova elit femenina, es del primer instant, es va veure com l'australiana Rebecca McConnell volia demostrar el seu gran estat de forma. La ciclista del Primaflor Mondraker Genuins es va escapar a l'Start Loop. Per darrere, Rocío de l'Alba (BH Temple Cafes) va intentar seguir-la, però va patir una petita caiguda. Des d'aquell moment, McConnell va traçar a la perfecció cadascun dels corriols i pujava de forma espectacular. Totes les ciclistes patien i intentaven no perdre temps. Però la líder de la Copa del Món no es va relaxar en cap moment i va arribar a meta, gaudint del seu gran triomf a l'UCI C1 de Santa Susanna, aturant el cronòmetre a 1:23:08. A més de dos minuts arribava la segona classificada, la francesa Olivia Onesti (Scott Creuse Oxygene); la campiona d'Espanya, Rocío de l'Alba, completava el podi.

Per la seva banda, el diumenge era el torn de la prova elit masculina. Només sortir, el ritme va ser trepidant. El francès Lucas Grieco va intentar liderar el grup des de la sortida. Es preveia que algun favorit es podia despenjar. A la primera volta Grieco va agafar un marge de deu segons, però Jofre Cullell (Primaflor Mondraker Genuins) va liderar un grup perseguidor conformat pel seu company d'equip, Barber; Rodríguez (BH Temple Cafes) i Feijóo (MMR Factory Racing). Grieco va ser neutralitzat a l'inici de la segona volta i Cullell va atacar per obrir un petit forat Des d'aquell moment, es van començar a despenjar rivals i el circuit va fer la seva selecció. El català, olímpic a Tòquio, es va sentir molt bé en tot moment i va arribar a meta en solitari, parant el cronòmetre a 1:29:54. Per darrere la segona i tercera posició es decidirien a l'esprint. Trarieux, fent una gran remuntada es va fer amb el segon esglaó del podi. Grieco va poder aconseguir la tercera posició per davant de Barber. Finalment, Rodríguez va tancar el top 5.

Una carrera vibrant, amb infinitat d'alternatives, que va clausular els dos dies de Mountain Bike viscuts a la localitat de Santa Susanna. A la prova contrarellotge el més ràpid va ser Martí Arán, que va guanyar per davant de Mario Sinués i Martí Cateura. I per si no n'hi hagués prou, dissabte també va viure la cita inaugural de la Super Cup Youth, els nens i nenes han pogut competir i córrer a Mountain Bike, en uns recorreguts adaptats a les diferents categories. Il·lusió per poder gaudir del ciclisme durant tot el dia al Bike Show Santa Susanna.

Pròxima cita, Cala Ratjada-Mallorca
El 29 de maig, es disputarà la següent prova de la Continental Super Cup Massi. L'illa de Mallorca acollirà una UCI C1, en un paratge espectacular.

Guanyadors Copa Catalana BTT Internacional Santa Susanna:

• Elit: Jofre Cullell i Rebecca McConnell (Primaflor-Mondraker-Genuins)
  • Sub23: Lucas Grieco (Massi-Beaumes de Venise) i Olivia Onesti (Creuse Oxygène)
  • Júnior: Melvin Crommelinck (Veloproshop) i Marta Cano (Primaflor-Mondraker-Genuins)
  • Cadet: Martí Carrillo (Biciequip Competició) i Neus Capellà (Megarawbar Factory Team)
  • Màster 30: Víctor Pérez (Suria Bicis Figueres) i Aleksandra Nezhovorova (Biciequip Competició)
  • Màster 40: Antonio Olivares (Linbikes) i Rebecca Leaper (Megabici)
  • Màster 50: Ramon Pujols (X-Trembike)
  • Màster 60: Pere Batllori (Bsix-Jormat)
  • Més informació, a la pàgina web de la Copa Catalana BTT Internacional.

Fotografia: Ocisport