David Domínguez es corona a casa per guanyar el Campionat de Catalunya

23/05/2022
Carretera

David Domínguez es corona a casa per guanyar el Campionat de Catalunya

Sabadell completava aquest diumenge 22 de maig el seu cap de setmana com a seu dels Campionats de Catalunya de ciclisme en ruta 2022 amb la disputa de la prova elit/sub23 masculina, un cop més sota la organització de la Unió Ciclista Sabadell en l'any del seu centenari, que a causa de problemes de permisos havia d'escurçar el seu recorregut, incialment previst amb més de 140 quilòmetres i doble pas per Granera.

A la ciutat vallesana, ha estat justament un sabadellenc com David Domínguez (Eolo-Kometa) qui s'ha endut un triomf molt especial, ja que suposava a més també l'estrena del palmarès de Domínguez en el seu periode sub23, fent-ho per la porta gran. El català, amb pas en els seus primers anys amateur pel equips nacionals com el CC Rías Baixas i el Globalia-Salamanca, corre aquest any en l'estructura de la Fundación Contador, i avui ha aconseguit la seva victòria més important.

Les dures rampes de Granera han estat justament el jutge en el primer terç de la cursa, consolidant l'escapada que finalment es decidiria la victòria formada pel mateix David Domínguez i Tristan Cardew (Equipo Oleka), que es destacaven malgrat els esforços de noms com Jan Castellón o Ferran Robert. Els dos col·laboraven bé i arribaven destacats a la meta davant del Pavelló de Can Balsach, on Domínguez era capaç de superar a l'esprint a un ciclista experimentat com Cardew, mentre que a 1:26 entrava un pilot d'una vintena de ciclistes encapçalats per Diederik Deelen (Equipo Oleka), que completava així el podi de la cursa. Tant Cardew com Deelen, australià i neerlandès residents a Girona i habituals del calendari català.

En els podis del Campionat, Domínguez s'ha alçat doncs amb la medalla d'or de la categoria sub23, acompanyat al podi pel debutant en la categoria Sergi Darder (Drone Hopper-GSport), 6è absolut a la cursa amb un gran esprint en el grup principal, i per Marc Naveira (Huesca La Magia-Renault), 8è absolut. Per la seva banda, 4t a la cursa, el veterà Benjamí Prades (Controlpack) celebrava el Campionat de Catalunya elit per segon any consecutiu, acompanyat en el podi per David Gómez (Team MP Group) i Àlex Ulloa (Proton Cycling Academy).

Un cap de setmana complet a Sabadell amb la disputa de dues jornades de Campionats de Catalunya de carretera, amb Emma Ortiz aconseguint un important títol de fèmines dissabte amb una notable participació i completant-se amb el triomf local de projecció de Domínguez diumenge.

Campionat de Catalunya 2022 - Sabadell:

  1. David Domínguez (Eolo-Kometa) 2:17:46
  2. Tristan Cardew (Equipo Oleka) m.t.
  3. Diederik Deelen (Equipo Oleka) a 1:26
  4. Benjamí Prades (Controlpack) a 1:26
  5. David Gómez (Team MP Group) a 1:26
  6. Sergi Darder (Drone Hopper-GSport) a 1:26
  7. Daniel Joseph Bonello (Equipo Oleka) a 1:26
  8. Marc Naveira (Huesca La Magia-Renault) a 1:26
  9. Àlex Ulloa (Proton Cycling Academy) a 1:26
  10. Guillem Suriñach (Controlpack) a 1:26
  • Per equips: Equipo Oleka

Podi Campionat de Catalunya elit:

  1. Benjamí Prades (Controlpack)
  2. David Gómez (Team MP Group) 
  3. Àlex Ulloa (Proton Cycling Academy)

Podi Campionat de Catalunya sub23:

  1. David Domínguez (Eolo-Kometa)
  2. Sergi Darder (Drone Hopper-GSport)
  3. Marc Naveira (Huesca La Magia-Renault) 

Classificacions completes.