Damien Clayton domina la 10ª edició de la Clàssica Gálvez

31/05/2022
Carretera

Damien Clayton domina la 10ª edició de la Clàssica Gálvez

El britànic Damien Clayton (WiV Sungod) es va proclamar aquest dissabte 28 de maig vencedor de la X Clàssica Isaac Gálvez, una de les grans proves del calendari català elit/sub23 que sota la organització de la Unió Ciclista Vilanova vivia aquest 2022 la seva 10ª edició, un any més dins el calendari de les Grans Clàssiques, el principal trofeu de carretera a nivell català.

La prova vilanovina manté la seva essència amb un recorregut de 128 quilòmetres amb sortida i arribada a Vilanova i la Geltrú (Garraf) amb reminiscències a les grans clàssiques europees, amb diversos trams estrets on la col·locació és clau. Enguany, la prova va resultar més selectiva que mai, amb una victòria en solitari de Clayton amb més de tres minuts de diferència sobre els seus perseguidors, en un grup reduït on el català Pol Hervás (Brocar-ALE) va ser el més ràpid, pujant d'aquesta manera manera al podi juntament amb Oscar Bazán (Huesca La Magia-Renault).

La X Clàssica Isaac Gálvez era la quarta prova puntuable del calendari 2022 de Grans Clàssiques-6è Trofeu Joan Casadevall, la classificació de les quals les segueix liderant el rus Gleb Syritsa (Club Ciclista Catalunya-Barcelona) gràcies al seu doble triomf a Sabadell, malgrat ser absent a la prova vilanovina. Syritsa suma 260 punts pels 174 de Diedrik Deelen (Equipo Oleka) i els 165 de Ferran Robert (Valverde Team-Ricardo Fuentes), en un calendari que el mes de juliol tornarà amb tres proves, començant pel 55è GP Sant Pere de Perafort del pròxim 3 de juliol.

X Clàssica Isaac Gálvez:

  1. Damien Clayton (WiV Sungod) 3:00:03
  2. Pol Hervás (Brocar-ALE) a 3:29
  3. Oscar Bazán (Huesca La Magia-Renault) a 3:29
  4. Tristan Cardew (Equipo Oleka) a 3:31
  5. Aleix Saumell (Team MP Group) a 3:48

Fotografia: Ajuntament de Vilanova i la Geltrú