La 59ª Volta a Tarragona se celebra amb èxit estrenant la participació femenina

20/06/2022

Entre els darrers dies 17 i 19 de juny s'ha disputat la 59ª edició de la Volta Ciclista Internacional a la Província de Tarragona. La històrica prova per etapes, organitzada per Promoevents, es va disputar amb èxit celebrant-se en categoria màster com en els darrers anys, amb la novetat aquest 2022 de la incorporació de la categoria de fèmines.

Així doncs, el màster 40 ​José Manuel Díaz (Suministros Dama) va ser el vencedor final de la Volta a Tarragona després de les quatre etapes disputades a l'Hospitalet de l'Infant, La Pobla de Mafumet i Reus, mentre que Eduardo Estévez (Furore Cycling Club) era el primer màster 30, Fernando Gimeno (Juanginer-ULevel-Vitaldin) el primer màster 50 i la elit Annabel Martí (Catema.cat) i la sub23 Esther Fernández (Catema.cat) eren les vencedores finals de les categories de fèmines.

210 inscrits prenien la sortida el divendres 17 de juny amb la disputa de la 1ª etapa, 91 quilòmetres amb sortida i arribada a L'Hospitalet de l'Infant on es va imposar en solitari el ciclista elit José Carles Núñez (Suministros Dama), amb 25 segons sobre Eduard Vergés (Gicu) i 38 sobre el pilot liderat per Héctor Abad (Gurubike Grupo El Reloj). La jornada de dissabte presentava un doble sector a la Pobla de Mafumet, començant per una segona etapa en línia de 81 quilòmetres on s'imposava Miguel Ángel Mínguez (Bikesports Chiva) en un esprint reduït. El segon sector seria una CRI de 8km que començaria a fer diferències importants, amb la victòria de Carles Juncosa (Rocauto Sport Team) i el segon lloc d'un José Manuel Díaz (Suministros Dama) que ja se situava segon a la general provisional.

Tot es va decidir doncs a la quarta i última etapa, amb 91 exigents quilòmetres amb sortida i arribada a Reus on un grup de sis ciclistes va aconseguir jugar-se el triomf d'etapa amb 1:45 sobre un grup d'una trentena de ciclistes, definint així la classificació general. Albert Josep Piñana (Furore Cycling Club) aconseguia la victòria d'etapa, i de pas s'alçava al tercer lloc de la classificació general final, per darrere de dos dels seus companys d'escapada, el vencedor final José Manuel Díaz (Suministros Dama) i Eduardo Estévez (Furore Cycling Club), finalment el primer màster 30 de la cursa.