Nou medalles de la selecció catalana al Campionat d'Espanya de Trial

27/06/2022
Trial

Aquest darrer dissabte 25 de juny, Cartagena (Múrcia) va ser l'escenari del Campionat d'Espanya de Trial 2022, on el ciclisme català va tornar a demostrar el seu alt nivell en la disciplina amb un total de nou medalles per a la selecció catalana. El títol absolut de Martí Vayreda en la categoria elit 26", el de Nil Benítez en júnior 20" i el de Víctor Pérez en cadet destaquen en una competició que segueix consolidant a Eloi Palau i Laia Esquís en l'elit mundial.

El trial català és inqüestionablement una referència mundial, tant a nivell organitzatiu com esportiu. Així ho demostren els resultats del Campionat d'Espanya, en què els vigents campions catalans pujaven als podis de les categories reines. Eloi Palau va aconseguir la medalla de bronze en la final elit 20", per darrere dels grans dominadors mundials, Alejandro Montalvo i Borja Conejos, vigent campió mundial, també amb resultats destacats de Toni Guillén (5è), el debutant en la categoria Martí Riera (6è) i Domènec Lladó (9è).

Per la seva banda, Laia Esquís va tornar a aconseguir el segon subcampionat d'Espanya elit consecutiu per darrera de la campiona mundial Vera Barón, amb la gran notícia de la presència de les catalanes Alba Hidalgo (4a) i Mònica Castellà (5a) a la final. La gran notícia en les finals elit arribava amb el primer títol estatal elit de Martí Vayreda a la final de 26", acompanyat al podi pel 3r lloc de l'ex campió mundial Sergi Llongueras, mentre que Jordi Araque era 4t.

En categoria júnior, es va viure tota una exhibició de la selecció catalana, omplint per complet el podi amb el 1r lloc i títol de campió d'Espanya de Nil Benítez, en categoria 20", amb Josep Sabé 2n i Martí Yélamos 3r, mentre que 5è era Martí Rusiñol. L'altra medalla júnior arribava amb Martí Cros, bronze en categoria 26". L'últim títol de la selecció catalana el signava Víctor Pérez proclamant-se campió d'Espanya cadet, acompanyat per la 5a posició de Marc Salom.

Per la seva banda, en les categories de formació també cal destacar els títols de participants catalans d'Alba Riera (Trialsport) en la categoria fèmines 12-15 i de Dalmau Marí (Trial Evolution) en promeses.

• Cadet: 1r Víctor Pérez, 5è Marc Salom

Tota la informació i classificacions del Campionat d'Espanya de Trial, a la pàgina web de la RFEC.