El Campionat de Terrassa-2n Memorial Ramon Tejedor ofereix unes curses molt exigents

04/07/2022

El cap de setmana de ciclisme de carretera català va tancar aquest diumenge amb la disputa del Campionat de Terrassa - 2n Memorial Ramon Tejedor, prova del Terrassa Ciclisme Club amb motiu de la Festa Major de la ciutat vallesana, que va viure grans proves en ruta puntuables per la Copa Catalana de Fèmines Elit/Sub23, Copa Catalana Júnior i Copa Catalana Cadet, repartides en dues sortides.

La primera sortida era la de les categories júniors masculins i elit/sub23 fèmines, en què un total de 84 participants s'enfrontaven a un exigent recorregut de 98 quilòmetres pel Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac. En ella, el rus Mikhail Postarnak (Penya Ciclista Baix Ebre) va repetir el triomf aconseguit la tarda anterior a La Garriga, aquesta vegada d'una manera ben diferent, dominant en solitari amb 1:37 per davant del seu company Danil Zarakovskiy, segon classificat, i de Edgar Mesa (Tot net-Terrassa), que va completar el podi d'una cursa molt selectiva i amb grans diferències. Concretament, la onzena prova puntuable de la Copa Catalana Júnior 2022, a la que tan sols li queden les proves urbanes de Sants (28/08) i del Prat de Llobregat (24/09) per a la seva conclusió.

Per la seva banda, la neozelandesa Ella Harris, de l'equip UCI Canyon/SRAM Racing, va demostrar la seva superioritat per endur-se el triomf entre les fèmines per davant d'Annabel Martí i Andrea Soldevila (Catema.cat) també en una cursa de grans diferències que era la sisena prova puntuable per a la Copa Catalana de Fèmies Elit/Sub23. Un calendari femení català que aquest diumenge 10 de juliol tindrà prova exclusiva puntuable per totes les categories de Copa Catalana al Bicircuit de Montmeló, amb inscripcions obertes fins la mitjanit d'aquest dimarts.

Per la seva banda, la segona sortida des del pàrquing de l'EUNCET Business School, emplaçament de referència de la jornada, era la prova de cadets, en la qual una seixantena d'inscrits van afrontar 68 quilòmetres d'exigent recorregut. Vingut des de Valladolid després de la disputa dels Campionats d'Espanya Escolars, el líder de la Copa Catalana Adrià Pericas (Purito-Tadesan-Nuria) va signar una exhibició per endur-se el triomf en solitari amb més de 4 minuts sobre el seu perseguidor, el valencià Sergio Ortega (Electro Hiper Europa), mentre que Adrià Garmendia (UC Vilanova-Autocars Sagalés) tancava el podi amb la tercera posició.

Una nova prova del domini de l'equip garrotxí en la tretzena prova puntuable per la Copa Catalana Cadet 2022, que té previstes sis proves més fins al final del calendari, sent la següent el 56è Gran Premi de Festa Major de Malgrat de Mar el pròxim 15 d'agost.