Definida la selecció catalana per al Campionat d'Espanya BTT 2022

15/07/2022
Federació

Definida la selecció catalana per al Campionat d'Espanya BTT 2022

Entre els pròxims dies 22 i 24 de juliol, la selecció catalana de BTT disputarà una de les cites més importants de la temporada en el Campionat d'Espanya BTT 2022 en les modalitats de XCO i XCE (eliminator), que se celebraran en el marc del Gran Premio Candeleda-Gredos (Àvila). La selecció dirigida pel seleccionador Carles Sabadell s'hi desplaça amb nou ciclistes, que buscaran igualar els grans resultats aconseguits el darrer 2021 a Sabiñánigo.

La competició s'iniciarà divendres 22 de juliol amb la tradicional prova de relleus per equips per seleccions autonòmiques, un team relay en què la selecció catalana buscarà el seu quinzè títol de la seva història. Marta Cano, Gerard Llop, Sara Gay, Martí Aran i Jofre Cullell són els seleccionats per disputar la prova per equips, en què el darrer 2021 Catalunya es va endur la medalla de plata per darrere de la potent selecció andalusa.

Dissabte 23 de juliol, al matí serà el torn de les proves de categories màster masculines XCO i a les 12:45h, la prova sub23 masculina, amb Roger Ferrer (bronze el darrer 2021 en el seu debut en la categoria) i Martí Aran com a representants de la selecció catalana. A la tarda,per la seva banda, es viurà la disputa del Campionat d'Espanya de Cross Country Eliminator, modalitat en què Sara Gay buscarà el seu tercer títol estatal consecutiu amb els colors catalans, després d'emportar-se l'or els darrers 2020 i 2021.

La resta de proves en línia XCO seran diumenge 24 de juliol, en què la jove selecció catalana hi tindrà representació a les 9h amb la prova júnior masculina, on hi seran Gerard Llop, Pau Pujol i Carlos Gámez, mentre que a les 10:45h sortirà la prova femenina amb les júniors Marta Cano, Zoe Poca i Nicole Castillo, categoria en què el darrer any es van sumar els títols d'Aniol Morell i Sara Méndez i el subcampionat de Marc Masana.

Selecció catalana als Campionats d'Espanya BTT 2022:

Team Relay Selecció Catalana:

  • Marta Cano, Gerard Llop, Sara Gay, Martí Aran i Jofre Cullell

Júniors XCO:

  • Marta Cano         (PMG Racing Team)
  • Gerard Llop         (AE Noguera Sportbike)    
  • Zoe Poca              (CN Vic-ETB)
  • Nicole Castillo    (CC Biking Point)
  • Pau Pujol             (CN Vic-ETB)
  • Carlos Gámez     (CE BTT Fornells)

Sub23 XCO:

  • Martí Aran          (CE Trialsport)
  • Roger Ferrer       (CC Massi)

XCE (Eliminator):

  • Sara Gay              (CC Biking Point)