Mataró corona els campions de Catalunya d'Òmnium 2022

28/07/2022
Federació

El Velòdrom Municipal de Mataró (Maresme) va ser aquest dimecres 27 de juliol l'escenari de la disputa de la primera de les dues últimes jornades del Campionat de Catalunya de Pista 2022. En aquesta ocasió, la prova organitzada per l'Esport Ciclista Mataró repartia els títols de campions de l'òmnium de fons, després que les proves de la Diada del Rècord de Barcelona repartissin anteriorment els títols de Persecució i Madison i de Velocitat i Keirin en categoria open en dues jornades separades.

La jornada va comptar amb les disputa de les proves d'eliminació, escratx, tempo i puntuació, que repartirien doncs els títols del Campionat de Catalunya en les diferents categories

En la categoria open, el sub23 Ricard Fitó (La Tova-Huesca La Magia), que havia estat subcampió de Catalunya en la persecució unes setmanes abans, es va endur el títol amb autoritat després d'una gran prova de puntuació i els triomfs previs en l'escratx i el tempo, sumant un total de 89 punts pels 26 del campió júnior Ferran Serra (Europa-Tadesan-Can Cuyàs) i els 20 de l'elit Ricard Gimeno (Obrabitat +Qpedals), que havia començat la competició guanyant l'eliminació.

Per la seva banda, les cadets dominaven l'open de fèmines que no comptava amb la defensora del títol Laura Rodríguez per lesió, amb el títol d'Irune Sánchez (Costa Brava Mediterranean Foods), vencedora tant de l'eliminació, l'escratx i la puntuació, per davant d'Ainara Inarejos (Penya Ciclista Baix Ebre) i de Núria Hidalgo (Costa Brava Mediterranean Foods), mentre que la victòria en el tempo era per la sub23 Judith Pradas (Tot net-Terrassa).

Més ajustada va ser la classificació en la nombrosa en participació competició dels cadets masculins, que va acabar amb el títol de Marc Zafra (Purito-Tadesan-Nuria) amb 81 punts pels 72 i 56 dels seus companys d'equip Roger Pareta i Ferran Marcè. Pareta començava la competició vencent en l'eliminació, posteriorment seria Ivan Rovira (Penya Ciclista Baix Ebre) qui s'enduria l'escratx i Zafra agafaria el liderat amb la victòria al tempo race, que ho deixava tot obert de cara a la puntuació, on els mateixos tres ciclistes de l'equip Purito-Tadesan-Nuria, Zafra, Pareta i Marcè, van aconseguir les tres primeres posicions, definint el podi final.

Els darrers títols d'aquest Campionat de Catalunya de Pista 2022 es disputaran en la jornada d'aquest mateix dijous 28 de juliol a Mataró.