Domini català a la prestigiosa Vuelta al Bajo Aragón cadet

10/08/2022

Entre els darrers dies 5 i 9 d'agost, diversos equips catalans cadets van disputar la 38ª edició de la Vuelta al Bajo Aragón, una de les més prestigioses proves per etapes del calendari amb la presència de diversos equips internacionals, davant dels quals els ciclistes catalans van aconseguir uns resultats extraordinaris.

El campió català 2021 de la categoria Marc Zafra (Purito-Tadesan-Nuria) va aconseguir de forma espectacular la victòria a la classificació general, superant als belgues Senna Rejmin (Acrog Tormans Balen BC) i Louic Boussemaere (Isorex Cycling Team), portant així el premi a un gran treball col·lectiu del seu equip. El català va aconseguir el liderat amb una gran victòria en solitari en la segona de les quatre etapes, disputada entre Maella i Nonaspe, tot just l'endemà que el seu company Roger Pareta, vigent subcampió d'Espanya, fos 3r al pròleg inicial a Chipriana. 5è a la general va ser un altre membre del Purito-Tadesan-Nuria garrotxí, un Adrià Pericas que es va endur la victòria a la tercera etapa, disputada entre Fayon i Fabara.

Amb una gran 8ª posició final, Iván Roure (Autovivo Grup-Trek CC Sant Boi) va aconseguir el premi al millor ciclista de 1r any de la classificació general. Per la seva banda, el Purito-Tadesan-Nuria rebia el premi del millor equip de la cursa, mentre que Adrià Pericas era el vencedor de la classificació de la muntanya i Laura Martínez (Tot net-Terrassa) era la millor fèmina de la cursa.