La clàssica Ripoll-Vallter 2000 es disputa el dissabte 20 d'agost

15/08/2022
Carretera

La clàssica Ripoll-Vallter 2000 es disputa el dissabte 20 d'agost

El pròxim dissabte 20 d’agost, el Club Ciclista Ripoll i la Delegació de Girona de la Federació Catalana de Ciclisme organitzen de nou la clàssica cursa del calendari gironí, la Ripoll - Vallter 2000, que enguany serà el 69è GP Ripoll – 28è Memorial Fermí Pujol, en record del desaparegut expresident de l’entitat.

Les inscripcions es poden fer a www.ciclisme.cat fins arribar al màxim de 200 participants (amb el límit la mitjanit del dimarts dia 16). No hi hauran inscripcions presencials i cal portar els dorsals i el xip de la temporada de carretera, i si no en disposa s’assignarà un per aquesta prova.

La sortida com és habitual es farà des de la Plaça del l’Ajuntament, al costat de l’emblemàtic Monestir de Santa Maria de Ripoll, a les 16h. Un cop donada la sortida es recorrerà la distància entre la capital del Ripollès i la coneguda estació gironina d’esquí de Vallter 2000, passant per Sant Joan de les Abadesses, Sant Pau de Segúries, fins a Camprodon, per iniciar la pujada cap a Setcases i acabar a l’estació d’esquí. Poden participar al ser categoria Open, totes les categories des de Júniors fins a Màster 60, masculins i femenins. Algunes d’aquestes categories faran un recorregut més curt, amb sortida a Sant Pau de Segúries.

L’any passat el vencedor va ser el recentment anunciat com a nou ciclista professional de l'equip Caja Rural-Seguros RGA per la temporada 2023 Abel Balderstone (Valverde Team - Terrafecundis), que ja havia guanyat brillantment com a júnior l'any 2018, en arribar sol per davant de Guillem Muñoz (Bike Kids) i de Pau Marza (Gobike). En categoria femení la victòria va ser per Brodie Chapman (FDJ) per davant de Fie Osterby (Rio Miera-Cantabria) i Iris Gómez (Catema).

Com cada any, s’obsequiarà al guanyador femení i masculí amb el mallot Olympia2 que els acreditarà com a millors escaladors, a més dels corresponents trofeus pels tres primers classificats de cada categoria.

Fotografia: Abel Balderstone, vencedor a Vallter 2000 el darrer 2021