Àlex Ulloa tanca amb victòria la seva segona Copa Critèrium a Juneda

30/08/2022

El 58è Trofeu Vila de Juneda va posar ahir 29 d’agost el punt i final a la Copa Critèrium 2022, el calendari elit/sub23 català de carretera de critèriums urbans que per segon any consecutiu porta el nom d’Àlex Ulloa (Proton Cycling Academy). El santandreuenc va tancar ahir el calendari amb una victòria a la sempre especial prova garriguenca, coneguda pel seu circuit urbà on les llambordes són les grans protagonistes i pels més de 800 euros repartits en primes.

Una notable participació de 51 inscrits es va reunir a Juneda per la disputa d’una cursa molt batallada, que en la seva primera meitat es va veure marcada per una caiguda. Després d’això, la cursa va estar marcada per una escapada de quatre ciclistes amb el mateix Ulloa, Roger Puig (Equipo Olega), Fabrizio Castillo (Team SmartyDry-Girona) i Guillem Suriñach (Controlpack), que gràcies a una bona col·laboració entre ells davant i el control de l’equip Proton en el grup principal es van poder jugar la victòria.

Malgrat alguns intents com el de Suriñach a dues voltes pel final, la cursa es va resoldre a l’esprint, en el qual Ulloa es va aconseguir imposar vestit amb el seu mallot de líder de la Copa Critèrium per davant de Puig i Suriñach. Amb aquest resultat, el santandreuenc Àlex Ulloa (Proton Cycling Academy) tancava amb un gran triomf la seva segona victòria consecutiva a la general de la Copa Critèrium després de l’aconseguida el darrer 2021, amb 178 punts per davant dels 113 de Viacheslav Polozov (Catalunya-Barcelona Club Ciclista) i els 105 de Guillem Suriñach (Controlpack).

Enmarcat un any més dins els actes de la Festa Major de Juneda, la prova va viure un èxit de públic per gaudir de l’espectacle del ciclisme d’alt nivell en un dels circuits més especials del calendari. En les cerimònies protocolàries, es va comptar amb la presència del Joaquim Vilaplana, president de la Federació Catalana de Ciclisme, el delegat de Lleida de la FCC Victor Saiz, Antoni Villas, alcalde  de l’Ajuntament de Juneda, Jose Luis Garrido, regidor d’esports de l’Ajuntament de Juneda i Joan Sedó, president del Club Ciclista Colla Pedalada de Juneda, club organitzador de la prova.